Kenneth Bo Nielsen om de mulige konsekvensene av delstatsvalget i India

- Dersom BJP tiltrekker seg et solid flertall av stemmene i UP vil det gi Yogi og Modi fullmakt til å ta partiets religiøse polariseringseksperiment videre til andre deler av landet med stor selvtillit. Det vil også gi dem en unnskyldning til å la materielle og reelle utfordringer som økonomisk nedgang og skyhøy arbeidsledighet forbli i det politiske baksetet, skriver Kenneth Bo Nielsen og Guro W. Samuelsen.

Bildet kan inneholde: dagtid, grønn, verden, motorkjøretøy, font.

I en artikkel på Asiapunkt diskuterer Førsteamanuensis ved Sosialantropologisk institutt Kenneth Bo Nielsen og postdoktor ved MF vitenskapelig høyskole Guro W. Samuelsen de potensielle utfallene av det pågående delstatsvalget i India. De drøfter hvordan valget vil kunne påvirke den sittende regjeringen og Indias politiske fremtid, vil Narendra Modi og hans hindunasjonalistiske politikk fortsette, eller vil den stagges?

Les hele artikkelen

Publisert 16. feb. 2022 10:29 - Sist endret 3. juni 2022 13:34