Antropologi i praksis

Bachelorstudenter i antropologi høster erfaring fra arbeidslivet.

Loraine og Eva på jobb hos Byantropologene

I praksis: Bachelorprogrammet i antropologi tilbyr studentene to uker ved en arbeidsplass. Foto: Loraine Vlasblom.

De siste to ukene har Loraine Vlasblom og Eva Denney Ness vært på jobb hos Byantropologene. Gjennom faget SOSANT2600 - Antropologi i praksis, har bachelorstudentene fått erfaring med antropologiske metoder og prosesser slik de kommer til nytte i arbeidslivet.

Byantropologene driver med medvirkning og evaluering av byutviklingsprosjekter. Loraine og Eva valgte denne arbeidsplassen på grunn av Byantropologenes aktualitet i arbeidslivet.

- Vi er også interessert i sosial bærekraftig stedsutvikling. Fokus på sosial bærekraft er utrolig viktig, sier Loraine.

Portrettfoto av Loraine Vlasblom
Loraine Vlasblom: I praksis hos Byantropologene. Foto: Erik Engblad/UiO

Godt arbeidsmiljø

Bachelorstudentene har hatt en rekke ulike arbeidsoppgaver i løpet av sin praksisperiode hos Byantropologene.

- Vi fikk utdelt et hovedprosjekt som vi presenterte for alle siste dag i perioden. I tillegg har vi vært med på interne møter, lanseringen av taksonomimodellen til KS i Oslo konserthall og arbeidslivsdagene på UiO, sier Loraine.

Hun synes det har vært en veldig positiv opplevelse å jobbe for Byantropologene.

- Det har vært masse kos og en god del kaffe, arbeidsmiljøet er veldig imøtekommende, trygt. Eva og jeg har fått veldig mye ut av samarbeidet, sier Loraine.

- Å jobbe med antropologi på en anvendt måte har vist oss hvor mange muligheter som finnes i arbeidslivet.

Av Erik Engblad
Publisert 22. mars 2022 10:55 - Sist endret 22. mars 2022 10:55