Thomas Hylland Eriksen tildelt to æresdoktorgrader på to måneder

- Det er unødvendig å si at jeg er dypt takknemlig og ydmyk for å motta disse utmerkelsene. Men, som alle antropologer vet, det finnes ikke gratis gaver. Disse tegnene på anerkjennelse fører faktisk med seg uuttalte, men reelle forpliktelser. Jeg håper med andre ord å kunne bruke disse nå formaliserte båndene til Praha og København til å styrke noen av de transnasjonale forbindelsene som er så viktige for utviklingen av kunnskap – og som holder oss våkne, sier Thomas Hylland Eriksen om tildelingene.

Bildet kan inneholde: mikrofon, menneskelig, har, sosial gruppe, smil.

Foto: Michal Novotný

Professor ved Sosialantropologisk institutt Thomas Hylland Eriksen har i løpet av to måneder blitt tildelt æresdoktorgrad ved Charles University i Tsjekkia den 22. september og Københavns Universitet i Danmark den 11. november. Eriksen tildeles æresdoktorgradene for bidrag til antropologien over lang tid gjennom hans innflytelsesrike arbeid om identitet, etnisitet og globalisering.

Les mer om tildelingen av æresdoktogradene ved Charles University og Københavns Universitet.

Publisert 10. nov. 2021 11:13 - Sist endret 10. nov. 2021 11:13