Kenneth Bo Nielsen om indisk politikk og kompetitiv Hindutva

- Hinduistisk majoritarisme har blitt en så mektig diskurs at politikere over hele linja besøker templer som aldri før, samtidig som de i mye mindre grad nominerer muslimske kandidater: Hvis politisk troverdighet avhenger av religion, blir ikke-hinduister ikke bare politisk overflødige, men også ikke til å stole på, skriver Kenneth Bo Nielsen.

Bildet kan inneholde: fjell, naturlig landskap, biome, gress, sletteland.

I et innlegg på AsiaPortal skriver førsteamanuensis ved Sosialantropologisk institutt Kenneth Bo Nielsen og førsteamanuensis ved MF vitenskapelige høyskole Moumita Sen om en endring i indisk politikk fra "myk Hindutva" til "kompetitiv Hindutva". Dette skiftet karakteriseres av økende forsøk fra indiske politikere over hele spekteret på å forføre hinduistiske velgere.

Les hele innlegget

Publisert 19. okt. 2021 12:55 - Sist endret 15. des. 2021 10:50