Cecilia Salinas om Edvard Munch, historisk kontekst og rasisme

Gi meg et navn har heller fått meg til å reflektere over tid. Utstillingen minnet meg på at til og med de såkalte revolusjonære, visjonære, eller ukonvensjonelle er barn av sin egen tid. De kan bryte noen konvensjoner, men fortsatt reprodusere andre; som i dette tilfellet hvor Munch er med på å opprettholde fordommer og forestillinger om mennesker som så annerledes ut enn han selv, skriver Cecilia Salinas.

Bildet kan inneholde: font.

I en artikkel i Utrop, Norges første flerkulturelle avis, skriver postdoktor ved Sosialantropologisk institutt Cecilia Salinas om hennes opplevelse av utstillingen Gi meg et navn, som viser frem og problematiserer Edvard Munchs bilder av en sirkusarbeider med afrikansk opprinnelse som gikk under navnet Sultan Abdul Karem. Hun skriver om sitt forhold til Munch og hvordan denne utstillingen gir en viktig mulighet til å reflektere over egne fordommer og historisk kontekst.

Les hele artikkelen.

Publisert 9. juni 2021 11:21 - Sist endret 9. juni 2021 11:48