Theodoros Rakopoulos om gylne pass på Kypros og med deltakelse i visuelt kunstprosjekt

- Al Jazeeras "The Cyprus Papers" har avdekket en korrupt handel av statsborgerskap på middelhavsøya. Men Kypros er ikke en kjeltringstat: Ordningen med "gylne pass" har sterke røtter i en global kapitalistisk logikk, som gjør alt, inkludert statsborgerskap, til en vare, skriver Theodoros Rakopoulos og Leandros Fischer.

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, logo, merke, grafikk.

I en artikkel i tidsskriftet Jacobin 10. november, skriver Theodoros Rakopoulos, førsteamanuensis ved Sosialantropologisk institutt, og Leandros Fischer, postdoktor ved Aalborg universitet, om gylne pass og statsborgerskap på middelhavsøya Kypros. Forskerne argumenterer for Kypros' salg av statsborgerskap ikke er et avvik, men heller følger en kapitalistisk logikk der alt kan bli en handelsvare, også statsborgerskap.

Les hele artikkelen

Rakopoulos har også vært i et intervju med kyprosavisen Dialogos om samme tema den 13. september.

Les hele intervjuet

I tillegg har Rakopolous i høst deltatt som forfatter i Hölderlin Heterotopia, et visuelt kunstprosjekt basert i Frankfurt. Prosjektet tar form som en smarttelefonapp som tar deg til forskjellige stasjoner på Höderlinstien mellom Frankfurt og Bad Homburg. Ved stasjonene vil du kunne lytte til forskjellige bidrag fra 14 internasjonale forfattere, en av dem er Rakopolous.

Les mer om prosjektet

Publisert 11. nov. 2020 12:07 - Sist endret 19. nov. 2020 11:26