Marianne Lien om Elkem og grønt skifte

Mens Oslo-folk krangler om hvorvidt vi kan snakke om etnisk diskriminering og hvite privilegier i Norge, blir samene frarøvet tradisjoner og næringsveier bit for bit. Mineralselskaper arbeider systematisk for å legge til rette for gruvedrift i noen av Finnmarks mest sårbare naturområder, skriver Marianne Lien, Line Kalak og Gro Ween.

Bildet kan inneholde: tekst, skrift, logo.

I en kronikk i Klassekampen 10. oktober, skriver Marianne Lien, professor ved Sosialantropologisk institutt - sammen med Line Kalak, stipendiat ved Sámi allaskuvla, og Gro Ween, førsteamanuensis ved Kulturhistorisk museum - om en planlagt utvidelse av Elkems kvartsittbrudd i Austertana.

Ifølge kronikkforfatterene truer utvidelsen både reindrift og laksefiske, og skaper steile fronter lokalt.

Publisert 15. okt. 2020 08:42 - Sist endret 15. okt. 2020 08:42