Theodoros Rakopoulos intervjuet i Ta Nea

Den greske avisa Ta Nea publiserte i går et omfattende intervju med Theodoros Rakopoulos. Fokus var etnografisk forskning på sosiale relasjoner.

Bildet kan inneholde: avis, avispapir, nyheter, tekst, utgivelse.

Faksimile av Ta Nea 19.11.19. Foto: Theodoros Rakapoulos

I intervjuet sier Theodoros Rakopoulous blant annet:

"Økonomisk og politisk antropologi sammenligner vår forvirrede, selvmotsigende og fascinerende verden - gjennom diskusjoner der etnografer fra Melanesia, India, Karibia eller Afrika bidrar til den samme tematiske observasjonen fra ulike etnografiske perspektiv på det økonomiske og politiske liv. Ved vårt institutt i Oslo er et av fokalpunktene den vitenskapelige studien av "globalisering" (som dekker spørsmål som strekker seg fra identitet og nasjonalisme til de sosiale dimensjonene ved klimaendringer, containerisering, nye religiøse fenomener og mer.) [...] Sosialantropologiens “laboratorium” forfølger og undersøker mangfoldet i hver kulturelle kontekst, men også likheten i individuelle tilfeller, noe som gjør det muliggjør et komparativt perspektiv".

Artikkelen innlemmer også kortere prestasjoner av masterstudent Håvard Strømme og doktorstipendiat Samwel Ntapantas arbeider.

Publisert 21. nov. 2019 13:53 - Sist endret 21. nov. 2019 13:53