Aktuelt - Side 3

Publisert 14. feb. 2014 13:49

Gaven og givergledens vesen på NRK P2 Ekko. Marianne Lien gir et antropologisk syn på gaven og det med å gi eller motta en gave.

Hør radioprogrammet på radio.nrk.no

Publisert 5. nov. 2013 10:20

"Mange steder med vid og bred utsikt er jo ikke direkte beroligende å oppsøke. De kan være risikable og krevende", påpeker Odd Are Berkaak i en artikkel i Fædrelandsvennen.

Publisert 17. okt. 2013 14:08

Thorgeir Kolshus kommenterer spillet omkring OL-avstemingen  i Aftenposten den 13de september. - En bataljon dyrt innleide tankevendere solgte det de har på lager, nemlig midlertidige stemningsendringer-.

Les hele artikkelen  ved å scrolle seg noe ned på følgende netside

Publisert 4. okt. 2013 16:25

Sindre Bangstad ser på begrepshistorien til salafismen på oppdrag fra Store norske leksikon.

Det eksisterer ingen konsensus om nøyaktig hvem de ‘rettroende forfedrene’ var blant sunni-muslimer, men det er i utgangspunktet et begrep som brukes om de ‘rettroende forfedrene’ i de første tre generasjonene etter Profeten Muhammeds død. Det inkluderer de såkalte al-sahaba, profeten Muhammeds samtidige og nærmeste følgesvenner, al-tabi‘un, tilhengerne av al-sahaba og al-tabi‘i al-tabi‘in, tilhengerne av tilhengerne.

 

Publisert 22. aug. 2013 07:53

I Moldova er landsbyer spesielt sør i landet preget av at ikke bare fedrene, men også mødrene har reist til utlandet for å finne arbeid for å kunne forsørge  familien. I beste fall finnes besteforeldre som barna kan bo hos. Hvordan forstås dette i det moldovske samfunnet? Hvordan opplever barna det, hvordan klarer de seg? NRKs RadioSelskapet har intervjuet Elisabeth L'orange Furst.

Hør intervjuet på NRK Radio

Publisert 6. aug. 2013 13:53

I motsetning til hva tilfelle var på 1950-tallet er fødsler og barn i vår egen tid et felles anliggende, og skapningen av Hjem et fellesprosjekt. I dag er kjønnsrollene endret radikalt, i den forstand at både kvinner og menn har et langt rikere repertoar til rådighet (...). Thorgeir Kolshus har skrevet en artikkel i Aftenposten, som kan leses i sin helhet her: aftenposten.no/meninger