Hytteskriving på den Kongelige hytte

Kongelige omgivelser og vakker natur inspirerer Marianne og Simone mens de jobber på hytteboka.

Klitgaarden på Skagen.

Vi, Marianne og Simone, har jobbet hardt for å forberede en populærvitenskapelig bok basert på vår forskning. Vi planlegger å ha én versjon på norsk og én på engelsk, begge illustrert med fotografier fra prosjektet, og vi er glade for å jobbe med et utmerket forlag for å få laget dette.

Vi var så heldige å få tilbringe en uke på de danske forfatterne og kunstnerens sted på Klitgaarden på Skagen, som – veldig passende – ble bygd som sommerhus for den danske kongefamilien.

Selv om bygningen er ulik de hyttene vi har besøkt i prosjektet, er de fredelige omgivelsene og de komfortable forholdene svært gunstige for fremgangen i arbeidet vårt.

Å kunne komme seg ut i frisk luft for å ta en skikkelig pause i løpet av dagen, hjelper også konsentrasjonen. Å skrive "mot" hverandre, fra én versjon av boka til en annen, har vært en spennende prosess, som vi synes er svært effektiv. Inspirert av hverandres ideer og deling av forslag for hvilke hyttehistorier vi skal fortelle, har vi skrevet med hver vår fortellerstemme, med tanke på de leserne vi håper å nå fram til.

Vi hadde også gleden av å tilbringe en uke på Arvon Foundation i det vakre britiske fylket Shropshire, hvor vi tilbrakte seks dager i februar på huset til den avdøde forfatteren John Osborne.

Simone og Marianne får energi av den friske luften i Danmark.

Disse to skriveukene har vært en kjærkommen pause fra hverdagsforstyrrelser, som gir oss tid til å se gjennom hele vårt forskningsmateriale i detalj og trekke sammen viktige ideer.

Vi er veldig takknemlige for å ha vært i stand til å bruke denne tiden så effektivt.

Av Simone Almond Abram
Publisert 24. mai 2018 13:01 - Sist endret 24. mai 2018 13:05