Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: snø, vinter, himmel, tak, tre.
Publisert 12. okt. 2020 11:17

- Det er noen forventninger om å yte for å nyte på ei hytte, og det er det nok ikke alle gjester som har fått med seg, sier stipendiat Anita Nordeide.

Bildet kan inneholde: barn, rom.
Publisert 23. juni 2020 10:31

Sommeren 2020 er preget av reiserestriksjoner som følge av Korona-epidemien, og mange velger Norgesferie. Det betyr flere folk på hyttene, på godt og vondt.

Bildet kan inneholde: snø, vinter, tre, hjem, hus.
Publisert 4. mai 2020 14:23

I mars 2020 blei det innført et historisk hytteforbud som satt en effektiv stopper for hyttepåske for alle med hytte utafor egen hjemkommune. Men hytta kan også fungere som beredskap i krisetider.

Skjermdump fra Dagens Næringsliv.
Publisert 2. mars 2018 13:17

Fjerne bestemors gardiner? Legge inn vann? Kjøpe tv? Eie hytta alene eller dele den med 100 slektninger? Dagens Næringsliv har intervjuet våre hytteforskere, Marianne Lien og Simone Abram, i en stor artikkel om nordmenns kompliserte hytteliv.

Forskere på hyttebesøk
Publisert 5. jan. 2018 11:05

2017 var et travelt år med mye aktivitet, mye læring og noen flotte møter og opplevelser. Vi gleder oss til å fortsette arbeidet i 2018, skriver Matkins forskere i sin nyttårshilsen.

Tidsskriftet Syn og Segn.
Publisert 20. okt. 2017 10:55

Hytta ber på mange minne: om lange skiturar med mor og far, morgonbad med syskenbarn og kveldsfiske med veslebror. Kva kan hytta fortelje om slekt og familie, og relasjonane mellom oss?