Internasjonalt symposium om "Ethnic Groups and Boundaries"

Femti år etter at antologien "Ethnic Groups and Boundaries" ble utgitt, inviterer vi antropologer fra inn- og utland til å anvende og videreutvikle denne arven etter Fredrik Barth og hans kolleger. Alle er velkomne til å høre deres innlegg!

Fredrik Barth sitter på en steinhylle på feltarbeid i Swat i Pakistan i 1954

Fredrik Barth på feltarbeid i Pakistan i 1954. Foto: Privat

I 2019 er det femti år siden antologien "Ethnic groups and boundaries" ble utgitt, med Fredrik Barths berømte introduksjonskapittel. Kapittelet skulle vise seg å bli epokegjørende for samfunnsviteres tilnærming til etnisitet.

Vi feirer 50-årsjubileet med et internasjonalt symposium, der fremtredende antropologer med svært ulike etnografiske utgangspunkt er invitert til å anvende og videreutvikle Barths analytiske verktøy. Symposiet er et samarbeid mellom Sosialantropologisk Institutt, UiO, og OsloMet.

Program:

Mandag 6. mai 2019

Oslo University Library, Georg Sverdrup’s House, ‘Klubben’/Large Meeeting Room
13.00: Introduction Unni Wikan and Thorgeir Kolshus
13.30: Andrew Shryock, University of Michigan: “Staying Power: Problems of Persistence in Arab/Muslim Detroit”
14.45: Jenny White, Stockholm University: “The Disunity Default? Processes of Polarization in Turkey”
16.00: Unni Wikan, University of Oslo: Title TBA

Tirsdag 7. mai 2019

Georg Sverdrups house, auditorium 2
10.00: Michael Herzfeld, Harvard University: “Cultural Stuff:  Populism, Reification, Solidarity”
11.15: Carole McGranahan, University of Colorado, Boulder: “The Political Uses of Cultural Stuff: On Exile, Empire, and (Tibetan) Ethnic Boundaries”
12.30: Lunch
13.15: Thorgeir Kolshus, Oslo Metropolitan University: “Islands unbound: Melanesian Ethnicity in the Making”
14.30: Thomas Barfield, Boston University: Title TBA
15.45: Closing remarks

Arrangementet er gratis, åpent for alle og påmelding er ikke nødvendig!

Publisert 30. apr. 2019 15:10 - Sist endret 6. mai 2019 14:34