Valgvake India

Verdens største demokrati har stemt! Hva ble resultatet og hva betyr det? Velkommen til indisk valgvake torsdag 23. mai.

Illustrasjonsfoto av indisk, muslimsk mann med turban og skjegg, foran vegg. Rajarshi MITRA_Flickr_CC BY 2-0-lisens: https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Illustrasjonsfoto av: Rajarshi MITRA_Flickr, lisens

Hvert sjette menneske på jorden er en inder. De siste fem årene har de vært styrt av hindunasjonalister og deres sterke leder, Narendra Modi. I april/ mai 2019 er det valg, og torsdag 23. mai blir resultatet kjent.

Velkommen til valgvake med et ekspertpanel bestående av noen av Norges fremste India-forskere:

• Kenneth Bo Nielsen, ved Sosialantropologisk institutt og Asianettverket, UiO
  • Guro W. Samuelsen, ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk (IKOS), UiO
  • Francesca R. Jensenius, ved Institutt for statsvitenskap, UiO og Norsk utenrikspolitisk institutt
  • Moumita Sen, ved IKOS, UiO
  • Vera Lazzaretti, ved IKOS, UiO
  • Kathinka Frøystad, ved IKOS, UiO
  • Lars Tore Flåten, ved Institutt for forsvarsstudier, Forsvarets Høgskole
  • Moderator: Arild Engelsen Ruud, ved IKOS, UiO

Hva påvirker den indiske velgeren? Utenrikspolitikk og Kashmir? Velferd og økonomisk vekst? Regionale motsetninger og identiteter? Troverdige ledere, sterke ledere, sterke institusjoner?

Hva vil valgresultatet bety for India de neste fem årene? Hva sier resultatet om spenninger i samfunnet?

Alle er velkomne til å lytte og bidra! Det serveres pizza og drikke.

Arrangør: Asianettverket

Publisert 14. mai 2019 13:58 - Sist endret 16. mai 2019 09:23