Boklansering om Hytta: Fire vegger rundt en drøm

Hytta rommer drømmer og skuffelser, samvær og strid. Nesten annenhver nordmann har tilgang til hytte, og hyttebygging beslaglegger stadig større områder. Men hva er det som gjør hytta så viktig?

Brodert veggteppe med bokstavene hytta og coveret på boka

Bare idyll? Hytta rommer både kjærlighet og tvil, idyll og konflikt.(Foto: Haakon Harriss/ Design Terese Moe Leiner)

Sosialantropologene Marianne Lien og Simone Abram har besøkt hytter fra nord til sør i Norge. Sammen med fotograf Haakon Harriss har de undersøkt hvordan hytta formidler både tvilen og kjærligheten i nære relasjoner.  De har snakket med folk om all tiden de bruker på beising og vedlikehold, og hvem som arver hytta og hvorfor. Om hvordan slekt og familie skaper liv i en hytta, men også hvordan hytta kan gi opphav til strid og konflikt. 

Nå møter de Runar Døving til en samtale om hyttedrømmer og hyttesavn, og om de rare, små tingene som er med å gi slektninger og forfedre evig liv.

Boka er del av forskningsprosjektet Materialiseringer av Slektskap; Livssykluser på norske hytter, og utgis på Kagge forlag.  Resultatet vises også på utstilling på Norsk Folkemuseum som åpner 4. april. Arrangør er Sosialantropologisk Institutt, Universitetet i Oslo

Det blir boklansering, boksalg og bobler.

Arrangementet er gratis etter prinsippet ‘først til mølla’. 

Velkommen! 

 

Publisert 5. mars 2019 15:40 - Sist endret 5. mars 2019 15:57