Opptak og lysbilder fra tidligere seminar

Publisert
1:18:23
12. juni 2023

Tid og sted: Harald Schjelderups hus

Andrea begynte sin karriere på seilbåter, fjelltopper og sumper, og underviste om miljø til skolebarn og voksne i USA. Hun var med på utendørs undervisning med arbeid for US Forest Service som skogvokter og fiskeritekniker. På midten av 1990-tallet utdannet hun seg til geograf ved Institutt for geografi ved University of Minnesota (2001). Hun var MacArthur-stipendiat i et tverrfaglig opplæringsprogram for globale studier og vant National Science Foundation Graduate Student-priser og en Fulbright-pris i Nepal for forskningen hennes. Etter å ha fullført sin Ph.D., hadde Andrea en fakultetsstilling som miljøgeograf ved University of Edinburgh fra 2002-2012. I 2012 begynte hun på Universitetet i Gøteborg, og var med på å etablere deres forskningsprogram for miljø- og samfunnsvitenskap. I 2015 flyttet hun til Sveriges jordbruksuniversitet som leder for bygdeutvikling i det globale sør, før hun kom til Universitetet i Oslo i februar 2019.

Publisert
1:16:54
12. juni 2023

Tid og sted: Aud. 1, Harald Schjeldrups hus

Mange mennesker er bekymret for klimaendringer. De er ikke bare bekymret for konsekvensene, men også vår manglende evne til å reagere i den hastigheten, omfanget, og dybden som kreves av internasjonale avtaler. Klimaangst, klimatraumer og klimadepresjon blir raskt en del av vokabularet vårt. Et voksende forskningsfelt om transformativ endring ser på hvordan vi kan endre systemer og kulturer i stor skala for å møte 2030-agendaen, og understreker behovet for å tenke, handle og designe annerledes. Hvordan gjør vi dette? I dette foredraget diskuterte Karen O'Brien de praktiske, politiske og personlige sfærene til transformasjon og presenterte en relasjonell tilnærming til å skalere løsninger på klimaendringer. Hun vil hevde at vi må gjøre et "kvantesprang", som innebærer en erkjennelse av at hver enkelt av oss betyr mer enn vi tror.

Publisert
1:23:15
12. juni 2023

Tid og sted: 15. nov. 2022 12:1513:30Auditorium 3, Harald Schjeldrups hus

Når klimaendringer, tap av habitat og utryddelse av arter går fra vondt til verre, kan det se ut til at politikk, etikk og «business-usual» kombineres for å forsterke de mange krisene i stedet for å stoppe dem. Når det er slik, blir det nødvendig å søke etter alternativer? I så fall, hvor radikale bør de være? Peker grupper som Extinction Rebellion i riktig retning? Og hva er fallgruvene?

Publisert
53:28
12. juni 2023

Tid og sted: 26. Oktober 2022 12:00 - 13:00, Auditorium 1, Harald Schjelderups hus  

Elin holdt et foredrag om hennes bidrag i den 6. IPCC-rapporten, samt prosessen med å skrive den. Hun diskutere også psykologiens og samfunnsvitenskapenes rolle i rapporten og stilte spørsmål ved hvorvidt IPCC-rapporten kan være i stand til å oppsummere den samfunnsvitenskapelige forskningen om klimastyring på en hensiktsmessig måte.