Protokoll fra instituttstyremøte ved Psykologisk Institutt

Møtet ble satt 08. februar 2011, kl. 12.15, Styrerommet, 1. etg HSH, og hevet kl. 14:00.

Tilstede: Siri Gullestad, Tim Brennen, Espen Røysamb, Annika Melinder, Silje Marie Haga, Tormod Eide og Nina Margrethe Isaksen.
Jon Monsen og Helene Nordli hadde meldt forfall.
Fra administrasjonen møtte kontorsjef Birgitte Bøgh-Olsen (sekretær), personalkonsulent Frøydis Bekkedal og økonomikonsulent Ole Jørgen Skippervold (O-sak 1 og 2)

Ordinære saker

V-SAK 1 Godkjenning av dagsorden

Dagsorden ble godkjent. Det ble meldt inn to saker under eventuelt.

          
V-SAK 2 Godkjenning av protokoll fra møte 7. desember 2010

Protokollen ble godkjent.

          

Orienteringssaker

O-SAK 1 Regnskapsrapport for 2010

PSI hadde per 31.12.10 et positivt resultat poå 9,917 millioner kroner. Dette er et positivt avvik på 9 millioner i forhold til budsjett. Avviket skyldes en kombinasjon av høyere inntekter enn planlagt, forsinkede tilsettinger og et underforbruk innenfor drift.

          
O-SAK 2 Revidert budsjett for 2011

Budsjett 2011 ble vedtatt på styremøtet 9. november 2010. Deretter har det vært nødvendig med en revidering av budsjettet på bakgrunn av arbeidet som er blitt gjort for å forsere plan for tilsetting i vitenskapelige stillinger. Det har også blitt lagt inn noe midler til bedring av infrastruktur. Dette medfører økte lønnskostnader på 1,4 millioner. Inntektene har blitt redusert med 1,9 millioner, og dette skyldes investeringer i infrastruktur og at PSI nå kjøper økonomikonsulenttjenester fra fakultetet. Det medfører et positivt resultat på 9,96 millioner kroner ved årets slutt.

          
O-SAK 3 Regler rundt forlengelse av stipendiatperioden

Saken er fremmet av representanten for de midlertidig vitenskapelig ansatte, som ønsket å få avklart om PSIs stipendiater kan få forlengelse i sine stillinger på bakgrunn av egenmeldinger for egen og barns sykdom. Det ble fremholdt at PSI må holde seg til UiOs regelverk, som sier at det ikke gis forlengelser for fravær under to sammenhengende uker. Regelverket åpner imidlertid opp for forlengelse på bakgrunn av forhold som har vært til særlig hinder for progresjonen, som særlige omsorgsbelastninger.

          
O-SAK 4 Møteplan 2011

Vårens møter er 12. april og 14. juni. 10. mai er satt av til et evt. ekstraordinært møte.

          

Ordinære saker

V-SAK 3 Årsplan 2011-2013

Vedtak: Styret ved Psykologisk institutt vedtar årsplanen for perioden 2011-2013.

          
V-SAK 4 Tilsetting av stipendiat innenfor området klinisk nevro

Vedtak: Instituttstyret ved Psykologisk institutt tilsetter Martin Aker i den utlyste stipendiatstillingen i klinisk nevro. Hvis Aker takker nei, går tilbudet videre til nestemann på listen.

          
V-SAK 5 Bemanningsplan for teknisk-administrative stillinger ved PSI

Vedtak: Styret slutter seg til det fremlagte forslag til bemanningsplan.

          
V-SAK 6 Utlysning av stilling som kommunikasjonsmedarbeider

Vedtak: Styret vedtar å kunngjøre stilling som kommunikasjonsrådgiver i henhold til det fremlagte forslag.

          
V-SAK 7 Tilsetting av stipendiat innenfor området klinisk barnepsykologi

Vedtak: Instituttstyret ved Psykologisk institutt tilsetter Guro Brokke Omland i den utlyste stipendiatstillingen i klinisk barnepsykologi. Hvis Omland takker nei, går tilbudet videre til nestemann på listen.

          
V-SAK 8 Utlysning av stipendiatstilling innen kultur og samfunn

Vedtak: Styret ved Psykologisk Institutt vedtar å lyse ut en stipendiatstilling innen kultur og samfunn. Instituttleder får fullmakt til å formulere utlysningstekst i samarbeid med fagmiljøet.

          
V-SAK 9 Utlysning av stipendiatstilling innen rusforskning

Vedtak: Styret ved Psykologisk Institutt vedtar å lyse ut en stipendiatstilling innen rusforskning. Instituttleder får fullmakt til å formulere utlysningstekst i samarbeid med fagmiljøet.

          

Diskusjonssaker

D-SAK 1 Forlengelse av tilsettingsforhold for stipendiater

Saken ble fremmet av representanten for de midlertidig vitenskapelig ansatte, som hadde fått kjennskap til saker som tydet på at instituttet hadde en uforutsigbar og urettferdig praksis vedrørende forlengelse av tilsettingsforholdet for stipendiater som ikke er ferdig med prosjektet sitt innen den opprinnelige sluttdatoen for ansettelsen. Det ble fremholdt at PSIs prinsipp er at ingen får forlengelse i sine stipendiatstillinger, verken de som er ansatte på eksterne midler, eller de som er ansatt på PSIs basismidler. Men det kan gjøres unntak fra dette hovedprinsippet i spesielle tilfeller og etter begrunnet søknad, f.eks i forbindelse med uvanlig store problemer med datainnsamlingen. Det kom frem i diskusjonen at det er svært mange som har store problemer med datainnsamlingen. Forskningsleder mente at veilederne måtte ta et større ansvar her, og hjelpe stipendiatene til å formulere prosjekter som det faktisk er mulig å gjennomføre innen den oppsatte tiden.
Instituttstyret mente det var viktig med en forutsigbar og rettferdig praksis på dette området, og oppfordret ledelsen til å nedfelle noen retningslinjer som blir formidlet ut til stipendiatene.

          
EVENTUELT

Tormod Eide fremmet to saker til eventuelt. Den ene dreide seg om hvem som skal undervise på emnet PSY2201. Instituttleder ønsket å ta dette i et annet forum. Den andre saken dreide seg om et ønske fra administrasjonen om klarere informasjon om hvem som kommer hit som gjester, slik at de kan bli tatt imot på en skikkelig måte.

          
Publisert 8. feb. 2011 14:44 - Sist endret 10. feb. 2011 10:18