I media - Side 9

Publisert 8. mai 2019 11:19

Kjønnskampen hardner til. Kjente kvinner kaller menn sutrete og usexy, og får applaus når de sier de hater menn. Maskuliniteten er under angrep, sier den verdenskjente psykologen Jordan B. Peterson, og gutta flokker seg rundt ham. Hva skjer i likestillingslandet Norge?

Publisert 16. apr. 2019 10:21

– Vi underviser i generelle elementer som er relevante for å forstå betydningen av tro for mennesker, sier Trine Waaktaar, professor og utdanningsleder ved Psykologisk institutt på Universitetet i Oslo.

Publisert 1. apr. 2019 08:30

Noen venner eller familiemedlemmer bør du bryte med – andre kommer du deg ikke unna. Her er ekspertenes tips til hvordan du takler de som tapper deg for energi eller som ikke gir deg annet enn frustrasjon og skyldfølelse.

Publisert 25. mars 2019 16:50

Ny forskning viser at majoriteten av eldre i Norge sier at de er tilfredse med sexlivet sitt, ifølge Sidsel Schaller (bildet), psykologspesialist og spesialist i klinisk sexologi, som forsker på eldres seksualitet ved Universitetet i Oslo.

Publisert 21. mars 2019 10:16

Nordmenn er igjen nest lykkeligst i verden, og vi snakker med en lykkeforsker om lykkefølelsen.

Publisert 20. mars 2019 10:38

- Det er så tydelig at de eldre ennå ikke har klart å finne gode løsninger. Derfor vil i hvert fall håpet i større grad være knyttet til de unge, og dermed også kanskje noe av tilliten, mener psykologen Erik Nakkerud, som forsker på ulike miljø- og klimatiltak ved universitetet i Oslo. 

Publisert 11. mars 2019 16:58

I helgen sendt NRK den mye omtalte dokumentaren "Leaving Neverland", der Wayde Robson og James Safechuck hevder de ble utsatt for seksuelle overgrep av verdens største pop-ikon, Michael Jackson. Ifølge dem skal Jackson, ikke bare ha vært en mester i å lage fortryllende pop, men han var også en mester i å manipulere barn, voksne og verden, sier de. Filmen har blitt kritisert for å være ensidig og flere hevder at de to som nå står frem har økonomiske motiver.