Publisert 3. okt. 2022 12:22

Årsakene til å være utro er mange og varierte. Professor deler årsakene inn i fem hovedkategorier, og én ting er spesielt avgjørende, viser undersøkelse.

Publisert 3. okt. 2022 11:44

Pårørende til pasienter med alvorlige spiseforstyrrelser reagerer med sjokk på at heldøgnstilbudet legges ned og omgjøres til et dagtilbud.

Publisert 26. sep. 2022 10:07

Saeed (30), Aladin (33) og Natmadin (34) Yosefshahi er ureturnerbare til Iran, der deres mor kom fra, men likevel er de papirløse- og statsløse flyktninger i Norge. De har aldri hatt et bankkort, aldri gått på vanlig skole eller hatt en jobb.

Publisert 5. sep. 2022 08:45

Det er for lite fokus på selvmord i media, mener journalist, som selv har mistet barn til selvmord. Pressens egen etikkplakat sier blant annet at journalister skal unngå unødvendig omtale av selvmord, men hva betyr egentlig det?

Publisert 5. sep. 2022 08:30

Det må bli slutt på lærerstreiken av hensyn til elevenes psykiske helse, har flere tatt til orde for. Nærmere 32oo lærere er i streik, og flere skal det bli til uka. Streiken utgjør ikke noen helserisiko for barn og unge, skriver du i Aftenposten, Rune Flaaten Bjørk, førstelektor i klinisk psykologi ved UiO.

Publisert 2. sep. 2022 08:30

Vi blir stadig flere og må tenke bærekraftig om hvor og hvordan vi bor. Hva innebærer det? Bør vi bygge nytt, rive det gamle eller restaurere? Hva trenger vi egentlig for å ha det bra?

Publisert 2. sep. 2022 08:20

Hvis psykologer og andre helsearbeidere unngår anerkjente psykologiske metoder i møte med smertepasienter, vil det bety et stort tilbakeskritt for alle som lever med langvarige smerter.

Publisert 2. sep. 2022 08:10

Tar en helt bort tvangsmedisinering som mulighet, holder det ikke med forbedring og utvikling innen de eksisterende rammene i psykisk helsevern. Da må vi utvikle et helt nytt tilbud.

Publisert 26. aug. 2022 13:11

Kan man utsettes for eksponeringsterapi når man har fobi mot tordenvær? Ragnhild er skikkelig redd for lynet, men kan i veldig liten grad kontrollere det som skjer.

Publisert 26. aug. 2022 13:01

Hva er det som skjer med samtalen, tonen mellom oss, i hele samfunnet? Hva er greit å kalle en dommer på fotballbanen? Når skal vi reagere på skittkastingen som foregår i skolegården? Hvordan snakker vi godt med en kollega eller en kompis som vi er grunnleggende uenige med? Det er ikke alltid lett å finne de rette ordene når du er opprørt eller sinna på noen, men det må vel kunne gå an å oppføre seg litt sivilisert likevel.