2021 - Side 2

Publisert 5. nov. 2021 17:48

Lykke ligger mellom ørene, sier lykkeforskerne Ragnhild Bang Nes og Espen Røysamb. Det finnes helt konkrete ting du kan gjøre for å få mer av den i livet ditt - og øvelser som gir lykke.

Publisert 2. nov. 2021 08:15

Etter tre år står gåten om Anne-Elisabeth Hagens forsvinning uten svar. Her forteller venninna Liv Engom om savnet og håpet. Tom Hagens venner forteller om den tøffe perioden som mistenkt for drap på kona. Politiet har fortsatt tro på at de skal klare å løse mysteriet. Jakten på falske identiteter er hovedsporet de jobber med nå.

Publisert 25. okt. 2021 13:06

At barnet ditt utvikler en spiseforstyrrelse er noe av det vanskeligste mest krevende en forelder kan oppleve. Foreldre med psykisk psyke barn kjenner ofte skyldfølelse og lurer på om det er noe de kunne gjort for å forhindre sykdommen.

Publisert 15. okt. 2021 13:04

I en ny studie om terapeutisk endring hos flyktninger brukte forskerne blant annet Rorschach. Testen hjelper terapeuten med å se verden fra den andres øyne, mener medforsker Ellen Hartmann.

Publisert 14. okt. 2021 11:35

De siste to tiårene har vi med jevne mellomrom fått høre avsløringer om fusk i sosialpsykologien. Den siste skandalen omhandlet den israelsk-amerikanske forskeren og professoren Dan Ariely hvis spesialområde var nettopp ærlighet. Det viste seg at selv ikke Ariely hadde klart å holde seg til sannheten i sitt arbeid. Ida har snakket med psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg og professor i sosialpsykologi, Beate Seibt, om hvorfor og hvordan fuske i faget.

Publisert 27. sep. 2021 14:20

En siste tur i løypa, tenkte Stian Skarsten. Han har ikke glemt et eneste sekund av ulykken som endret livet hans for alltid.

Publisert 21. sep. 2021 13:39

I en ny studie skal forskere finne svar på hvordan gener og miljø påvirker hjernens evne til å endre seg.