Publisert 6. jan. 2022 14:56

Nyttårsaften er i morgen, og mange er godt i gang med å stelle til en feiring. Da gjerne med noe ekstra godt i glasset. Men dette blir andre år vi feirer nyttår med nedstengning, restriksjoner og tiltak.

Publisert 6. jan. 2022 14:49

Anne Lene var så langt nede at hun vurderte å gjøre slutt på alt. Redningen kom fra uventet hold. Da hun begynte med hest og ridning, fikk hun en helt annen livskvalitet.

Publisert 6. jan. 2022 13:57

Ved Psykologisk institutt på Universitetet i Oslo viser førsteamanuensis og psykologspesialist Sverre Urnes Johnson forståelse for hvordan Sondre Skandsen opplever koronatiltakene.

Publisert 16. des. 2021 15:45

Norges første koronabibliotek skal gi en oversikt over forskningsbasert kunnskap rundt psykososiale forhold og sårbare grupper ved pandemi.

Publisert 16. des. 2021 15:04

Kulturen har spilt en stor rolle for skandalene i noen av våre viktigste samfunnsinstitusjoner. Det er en kultur som ofte havner i en blindsone når organisasjoner skal utvikles.

Publisert 13. des. 2021 08:20

De er alene på et rom i barnehagen – en fem år gammel gutt og en voksen. Etterpå skriver den voksne i sin rapport til psykologen: «Jeg tar tak i han og bryter han ned. Han klager og sier jeg kveler han.»

Publisert 10. des. 2021 08:20

I høst har Den Nationale Scene i Bergen satt opp Tony Kushners «Engler i Amerika», et teaterstykke om 1980-tallets New York, den gangen hiv-epidemien raste gjennom skeive miljø.

Publisert 6. des. 2021 14:46

Mer forskning må til for å finne ut hvilke intervensjoner som kan bedre kognitiv fungering. Men dersom en pasient med depresjon skulle oppleve slike utfordringer, kan bevisstgjøring – i tillegg til enkle strategier og kompenserende tiltak – bidra til bedre kognitiv fungering i hverdagen.

Publisert 19. nov. 2021 12:31

Vi trenger mer kunnskap om hvorfor menn har så dårlig helse, men det er i dag lite forskning som er spesielt rettet mot menn.

Publisert 11. nov. 2021 15:51

Vi skal inn i terapeutens rom. Det er Schizofrenidager i Stavanger denne uken her og et av temaene handler om terapeuten og hva som skjer i dette rommet.