Hverdagslivets psykologi

Forstå livet bedre

Forfatter:

Forlagets omtale:

Hvorfor er det så vanskelig å si nei i rette øyeblikk? Hvorfor blir vi aldri helt kvitt et rykte? Finnes det en forelskelsens logikk? Hvorfor er førsteinntrykket så viktig?  Og hvorfor er det nesten umulig å forutse hvor mye tid vi vil bruke på en oppgave? 

Disse og en lang rekke andre hverdagspsykologiske spørsmål forsøker denne boken å svare på gjennom illustrerende funn fra ulike vitenskapelige undersøkelser. Forfatteren, som er professor i psykologi, er særlig opptatt av hvordan våre egne tenkemåter, følelser og handlinger kan hindre oss i å oppnå det vi vil.

Du får ikke bare aha-opplevelser og ny innsikt, men også enkle tips for en bedre hverdag. Visste du for eksempel at muligheten til faktisk å få gjort det du har planlagt å gjøre, stiger dramatisk om du setter deg presise og konkrete mål for nøyaktig hva du skal gjøre og akkurat når det skal skje? Eller at du lærer veldig mye bedre gjennom mange korte økter enn om du holder på timevis om gangen?

Boka forsøker å formidle noe av fascinasjonskraften ved moderne psykologi og passer særlig for lesere som har et åpent sinn for kunnskap som går på tvers av deres egne forestillinger.

 

Publisert 17. aug. 2015 07:00 - Sist endret 17. aug. 2015 10:21