Jubileums-seminar: Eilert Sundt i 200 år

Bli med å feire 200-årsjubileet til mannen som har gitt navnet til Eilert Sundts hus, som rommer de flest av fagene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Våre fremste Sundt-kjennere gir faglige smakebiter på Sundts betydning før og nå. Det blir underholdning, mat og drikke.

Illustrasjon: Shane David Colvin

Eilert Sundt var folkelivsskildrer og vitenskapsmann. Han har gitt navnet til Eilert Sundts hus, som rommer de fleste fagene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Vi feirer 200-årsjubileet med en faglig stormønstring av Eilert Sundts betydning historisk og i dag.

PROGRAM:

Jubileums-seminar: Eilert Sundt i 200 år

  • Velkommen ved Nils Henrik M.Von der Fehr, dekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
  • Innledning ved Raino Malnes, professor ved Institutt for statsvitenskap, Det samfunnsvitenskapelige fakultet (ordstyrer).
  • Forskning på tvers og på langs; Hva kan vi lære av Eilert Sundt i dag?  ved Marianne Lien, professor ved Sosialantropologisk institutt, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
  • Cand.theol. Sundt og hans nye fag  ved Bodil Stenseth, historiker og forfatter.
  • "Men natten er fri for enhver": Eilert Sundt om lidderlighet, dansefester og nattefrieri ved Willy Pedersen, professor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi, Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
  • Sundt går digital ved Kristina Skåden, postdoktor og Bjørn Sverre Hol Haugen førsteamanuensis, begge ved Institutt for kulturstudier og orientalske språk, Det humanistiske fakultet.
  • Sundt som statistiker ved Einar Lie, professor ved Institutt for arkeologi, konservering og historie. Det humanistiske fakultet.
  • Sundske bølger og ugifte samliv. Eilert Sundt som demograf og familiesosiolog ved Turid Noack, dr.philos og seniorforsker.  
  • Musikalsk innslag: Smakebiter fra syngespillet Sangen om Eilert Sundt, laget av musikklærer og komponist Bryan Bredentahl og historiker Helge Sten Thorbjørnsen. Spillet har sitt utspring i Eilert Sundt videregående skole i Farsund. Sangene fremføres av Ingeborg Amalie Hanssen, som er frilanser og også driver Perleraden musikkteater.

Mingling, håndmat, forfriskninger

VELKOMMEN!

Publisert 8. juni 2017 15:45 - Sist endret 20. aug. 2018 16:00