
Fredrik Fosaas har sammen med sin veileder Jacob Aasland Ravndal skrevet en artikkel i SNL om antifascisme.
Fredrik Fosaas har sammen med sin veileder Jacob Aasland Ravndal skrevet en artikkel i SNL om antifascisme.
A recent report published by Food Banks Norway shows important findings related to food waste and poverty alleviation in Norway during the COVID-19 pandemic.
Book Series Edited by Nigel Copsey (University of Teesside) and Graham Macklin (Centre for Research on Extremism, University of Oslo).
Det er vanskelig å se noen vei tilbake til normalen når det gjelder amerikansk politikk, sier Tore Wig, ekspert på demokrati og diktatur.
Universitetet i Oslo fikk i uke 36 og 37 beskjed om seks tilfeller av koronasmitte hos henholdsvis fire studenter og to ansatte som har oppholdt seg på campus.
Fødselsdepresjon er ikke forbeholdt mor, men kan smitte over på far – især hvis partene er usikre på parforholdet.
Den 2. oktober disputerer Herman Kruse med avhandlingen "Household Retirement Decisions".
David Graeber døde onsdag 2. september, 59 år gammel. I nekrologen publisert i Morgenbladet, beskriver Thomas Hylland Eriksen ham som "den viktigste antropologen i vår generasjon".
Den 21. september disputerer Pål Boug med avhandlingen "The Cointegrated Vector Autoregressive Model: Concepts and Evidence".
How can science have an impact on policy-making? In OSIRIS, we analyse the processes and conditions of research users to understand impact. Papers about the impact of science on policy-making often describe interactions between scientists and individual policymakers. While these are certainly important, the new OSIRIS discussion paper draws attention to the role of conditions in policy organisations.
Hvordan forstår og snakker vi om hverandre i det offentlige rom – fellesarenaen i det norske demokratiet? Grete Brochmann har anmeldt boka "Hvem er «vi» nå? Medier og minoriteter i Norge".
I en artikkel på forskning.no kommenterer Willy Pedersen en ny studie som tar for seg årsakene til redusert alkoholforbruk blant ungdom.
Lavinia er et nettbasert dataverktøy som gjøre det mulig å simulere stortingsvalg ved å variere ulike deler av valgordningen. Hensikten med Lavinia er å skape en dypere forståelse for hvordan valgsystemet – som en viktig del av vårt demokrati – virker. Programmet er basert på læring gjennom praktiske øvelser. Ved å justere på innstillingene kan du se hvordan de ulike delene av valgordningen påvirker resultatene, og hvilke partier som vinner eller taper på forandringene.
The joint EASST/4S conference took place on 18-21 August - this year virtually.
Hva skal til for å oppnå statsborgerskap, og hvorfor? Forskjellene er store mellom de tre skandinaviske landene. I en kronikk i Aftenposten skriver Grete Brochmann og Arnfinn H. Midtbøen om hvilke ideer om nasjon og integrasjon som har motivert politikkutviklingen.
We are pleased to announce the official release by C-REX of an updated version of the RTV dataset, documenting right-wing terrorism and violence in Western Europe 1990-2019.
- Jeg synes vi som forskere bør bli mye flinkere til å formidle resultatene våre tilpasset et publikum i de landene vi forsker på. Alt for ofte nøyer vi oss med norske medier, sier Anders Ravik Jupskås, nestleder på C-REX, Senter for ekstremismeforskning
Professor Susanne Bauer ved TIK er medredaktør og medforfatter i boken som utforsker hvordan bokser bidrar til å organisere vår verden.
Uten kjønnspoeng i år ville det vært færre menn på psykologi, mener de utdanningsansvarlige ved Universitetet i Oslo.
– Det er lett å tenke at lille jeg betyr ingenting, men vi må huske på at vi er en del av nettverk, på arbeidsplassen, i nabolaget, i en by, en region. Vi kan påvirke mer enn vi tror, sier Karen O'Brien til Klassekampen en større artikkel om klimakamp.
Selv om Norge samarbeider tett med EU på nær sagt alle politikkområder, har forskning på europeiske forhold trange kår.
Masterstudentene Anja Duun Skauge og Christian Andrés Palacios Haugestad ved Psykologisk institutt har fått UiOs bærekraftpris for sin felles masteroppgave om skolestreiker for klima. To av årets fire prisvinnere er dermed fra SV-fakultet. De to andre vinnerne er fra HF og Mat.Nat.
I dag ble det kjent hvem som får bærekraftprisen for beste masteroppgaver 2020. Prisen går til fire studenter som har gjort en skjønnlitterær analyse av forholdet mellom individ og samfunn, utviklet et nytt materiale til bruk i solceller, og studert skolestreikene for klima.