Aktuelle saker fra hele SV - Side 2

Bildet kan inneholde: font, rektangel.
Publisert 2. mai 2022 09:16

- I praksis er den globale økonomien standardiserende på mange plan, og reduserer valgmuligheter, fleksibilitet og muligheter til å basere samfunn på mer bærekraftige verdier. Vårt syn er at kunnskap om lokale livsverdener, basert på kvalitativ forskning, er nødvendig for å holde mulighetene åpne i fremtiden, men både kapitalismen og staten trekker i motsatt retning, forteller Thomas Hylland Eriksen.

baard harstad ute i skogen
Publisert 26. apr. 2022 12:00

Bård Harstad, som er professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, mottar sin tredje tildeling fra EUs forskningsråd (ERC). Med midlene skal han blant annet studere hvordan internasjonale avtaler og politikk kan utnytte («exploit») de politiske kreftene som ofte står i veien for god politikk.

Bildet kan inneholde: musikkartist, konsert, musiker, musikk, underholdning.
Publisert 22. apr. 2022 14:09

"Takk og lov for at psykologistudentenes revygruppe Morrari har overlevd pandemi og digitalt liv på PSI", skriver Guro Øiestad i sin anmeldelse av revyen "Bak fasaden", og fortsetter:

Dame med kort har ute i sola - portrett
Publisert 21. apr. 2022 14:30

­- Det er en stor ære å være det første ikke-svenske medlemmet i Det svenske klimapolitiske rådet.  Medlemmene er knallgode akademikere fra mange ulike disipliner, sier Elin Lerum Boasson, som er professor ved Institutt for statsvitenskap ved UiO . 21. april ble hun utnevnt til medlem i rådet.  

Bildet kan inneholde: gjøre, sirkel, symbol, elektrisk blå, logo.
Publisert 6. apr. 2022 09:50

I en episode av Urban Political Podcast, ser Emma Arnold graffiti og gatekunst i lys av gentrifisering, rasialisert kapitalisme og høyreorientert mediestrategi.