Aktuelle saker fra hele SV - Side 17

Det nye dekanatet på SV : Tore Nilssen ,Anne Julie Semb og Trine Waaktaar.
Publisert 31. jan. 2020 11:19

 - Vi skal ha like høye akademiske ambisjoner for undervisningen som vi har for forskningen, sier SV-dekan Anne Julie Semb. Sammen med prodekan og forskningsansvarlig Tore Nilssen og visedekan og studieansvarlig Trine Waaktaar er hun i ferd med å stake ut en kurs for fakultetet for de neste fire årene.

Bildet kan inneholde: mennesker, fotgjenger, snapshot, gate, standing.
Publisert 31. jan. 2020 11:19

Studentene på SV- fakultetet er stort sett fornøyde med studieprogrammet sitt viser det ferske Studiebarometeret. 89 prosent går på det programmet de helst vil og 79 prosent er alt i alt tilfredse med programmet. Studiedekan Trine Waaktaar er glad for den høye tilfredsheten, men ser også forbedringspunkter.  

Professorparet Anders Martin Fjell og Kristine Beate Walhovd mottar Demensforskningsprisen fra Nasjonalforeningen for folkehelsen
Publisert 31. jan. 2020 09:26

– Demens handler om aldring. Og aldringen påvirkes allerede før vi blir født, mener årets vinnere av Nasjonalforeningen for folkehelsens Demensforskningspris Anders Fjell og Kristine Walhovd.

Professor Taran Thune på Innovasjonskonferansen i diskusjon i en pause
Publisert 30. jan. 2020 14:03

- Innovasjon må kobles til store samfunnsutfordringer som vi i fellesskap er nødt til å finne løsninger på. Innovasjonsfeltet har tradisjonelt vært knyttet til utvikling av nye produkter, sier TIK-professor Taran Thune, som innledet på UiOs Innovasjonskonferanse tidlig i januar.

Bilde av professor Carl Henrik Knutsen foran bokhyllenpå kontoret på Blindern
Publisert 30. jan. 2020 08:53

- Også professorer trenger opptil flere klapp på skulderen for å holde det gående, sier professor ved Institutt for statsvitenskap Carl Henrik Knutsen. Han er opptatt av både diktatorer og hip-hop.  

Maren Toft
Publisert 27. jan. 2020 11:01

Selv om mange av samfunnets posisjoner krever formelle kvalifikasjoner for innpass, kan veien til store formuer med et tastetrykk gis av velstående foreldre, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Sadik Qaka
Publisert 23. jan. 2020 15:45

Sadik Qaka har fått STK-prisen 2019 for sin masteroppgave i Human Geography. Prisen deles ut av Senter for tverrfaglig kjønnsforskning for beste masteroppgave med kjønnsperspektiv ved Universitetet i Oslo. Sadik fikk prisen for sin oppgave i Human Geography om maskulinitet og voldelig ekstremisme blant muslimske fremmedkrigere i Kosovo.

aviser
Publisert 22. jan. 2020 20:03

På grunn av en kraftig prisøkning og nye vilkår fra 2020, oppfordrer vi til at Mediearkivet Atekst kun brukes til forskning, ikke til daglig avislesning.

Penny Harvey foran murvegg
Publisert 9. jan. 2020 11:31

Gjennom sin stilling som professor II ved Sosialantropologisk institutt, har Penny Harvey forsøkt å sette mennesker i kontakt med hverandre intellektuelt.

Skrivebord med telefon, papirer med mere.
Publisert 19. des. 2019 15:04

Trude Lappegård får midler til et prosjekt om fertilitet og sosial ulikhet, mens seks andre forskere ved instituttet får støtte gjennom samarbeid med andre institusjoner.