Aktuelle saker fra hele SV - Side 14

Maren Toft
Publisert 18. mars 2020 17:03

I en ny bok, A Sense of Inequality, forsøker sosiologen Wendy Bottero å utfordre tesen om at det er fordi ulikhet naturaliseres og tas for gitt i befolkningen at ulikhetene vedvarer over tid, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Bilde av studenter og en powerpoint på en dataskjerm.
Publisert 18. mars 2020 14:19

- Allerede mandag - fire dager før universitetene ble stengt - begynte jeg å forberede digital undervisning. Du kan si at jeg så det komme, sier professor ved Økonomisk institutt Karen Helene Ulltveit-Moe.

Kvinne med langt, brun hår, smilende ansikt, rød bakgrunn
Publisert 13. mars 2020 12:54

– Nå kjenner vi alle på kroppen hva det vil si å ta vårt samfunnsansvar og bidra til forebygging av spredning av koronaviruset, sier SV-dekan Anne Julie Semb.  Universitetet er nå stengt, og all fysisk undervisning avlyst. Det jobbes på spreng for å få på plass digitale undervisningsløsninger og eksamensløsning.

Bildet kan inneholde: jobb, typing, skriveinstrument tilbehør, hånd, læring.
Publisert 8. mars 2020 21:23

Tidsskriftpakkene fra PsycARTICLES og ProQuest Health Research Premium Collection er ikke lenger tilgjengelige etter 1.mars 2020. Ved UiO og OuS har vi hatt tilgang til disse tidsskriftpakkene gjennom Helsebiblioteket.  Oppdatering pr 23. mars: Få tak i artikler med "Get it now"

Bildet kan inneholde: begivenhet, dress, business.
Publisert 6. mars 2020 17:20

- Vi må sikre kvinner i rekrutteringsstillinger optimale muligheter til å utvikle sine talenter og bygge kompetanse, sier professor ved Institutt for psykologi, Kristine Beate Walhovd. Hun er en av flere kvinner på SV- fakultetet, som er opptatt av bedre kjønnsbalanse.

Fikk motivasjonshjelp: Thomas Wolfers og Ziada Ayorech takker UiOs Master Class-satsing for motivasjon og støtte til å søke om stipend. 
Publisert 5. mars 2020 09:15

Thomas Wolfers fra Nederland og Ziada Ayorech fra Kanada er begge tildelt det høythengende Marie-Curie stipendet som gjør det mulig å jobbe i to år som seniorforskere ved Psykologisk institutt (PSI).

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, kjøretøy, bil, transportere.
Publisert 2. mars 2020 14:14

Vindkraftindustrien, slik den fremmes i dag, bringer spørsmål omkring demokrati og vekstbaserte løsninger frem i lyset, skriver masterstudent i samfunnsgeografi Henrikke Ellingsen i Dagsavisen, sammen med Susanne Normann fra Senter for utvikling og miljø.

Smilende mann med krøllete kort hår og smilende kvinne med kort hår.
Publisert 28. feb. 2020 08:57

Thomas Wolfers fra Nederland og Ziada Ayorech fra Kanada er begge tildelt det høythengende Marie-Curie stipendet som gjør det mulig å jobbe i to år som seniorforskere ved Psykologisk institutt (PSI).

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, snø, vinter, team, begivenhet.
Publisert 26. feb. 2020 19:14

Det handlet om alt fra hjernen og psykisk sykdom til nye undervisningsformer og forskningsambisjoner da nyansatte forskere og fakultetsledelsen på SV-fakultetet satte hverandre stevne på seminar på Lysebu i begynnelsen av februar.

Bildet kan inneholde: parakeet, botanikk, tilpasning, smil, tre.
Publisert 26. feb. 2020 08:48

Professor i samfunnsøkonomi, Eliana La Ferrara, og professor i sosialantropologi, Anna L. Tsing, utnevnes i år til æresdoktorer ved SV-fakultetet.

gruppebilde av studenter. 8 gutter og to jenter.
Publisert 17. feb. 2020 13:39

Foreningen UiO Finans ligger høyt oppe på  Nordnets børskonkurranse for universiteter og høyskoler.  Nå inviterer de flere til å bli med å lære aksjeanalyse- og handel "hands-on".