Derfor ble jeg fadder

Møt noen av de tidligere internasjonale fadderne. De forteller om sine erfaringer og kommer med noen gode argument for hvorfor du bør bli fadder.

HannaHanna

Jeg anbefaler alle å melde seg som fadder dersom man har mulighet! Du får så mye ut av det. Fine vennskap, utvidet nettverk og en bredere forståelse av verden.

Hanna forklarer at hun har fått et helt nytt internasjonalt nettverk av venner etter fadderperioden. – Jeg har lært meg en hel del ord på mange ulike språk. Jeg har deltatt i fadderuken to ganger tidligere, og det er like gøy hver gang!

Et lite initiativ kan lede til et flott vennskap! Jeg ble bedre på å kommunisere samtidig som jeg fikk mange nye venner som jeg ellers ikke ville fått.

 

Kristin

Det var veldig gøy å være fadder! Jeg har fått et nettverk på tvers av grenser. Jeg anbefaler alle å være fadder for de internasjonale studentene! De er så åpne og morsomme å være sammen med.

Kristin valgte å bli fadder fordi hun syns det er gøy å bli kjent med nye mennesker. Fadderbarna er veldig åpne og har lyst til å bli kjent med andre. Mange er mer ekstroverte enn hva nordmenn er, noe som gjør det veldig morsomt å være sammen med dem.

Jeg syns det er spennende å møte folk fra andre steder enn Norge, og jeg ville gi dem en fin velkomst til Oslo og universitetet. Det mener jeg er veldig viktig.

 

Johanna

Høydepunktet fra vervet som fadder var å få venner fra andre steder og på tvers av nasjonaliteter! De er så åpne for nye bekjentskaper. De internasjonale studentene er veldig selvgående, åpne og tar initiativ. 

Johanna sier at hun har fått et større sosialt nettverk og blitt bedre i å snakke engelsk etter fadderperioden.

Viktige egenskaper hos en fadder for utvekslingsstudenter er engasjement og grunnleggende kunnskaper i engelsk. Ellers det samme som å være fadder for norske studenter, egentlig.

 

Ingunn

Jeg har fått mange nye venner! Det var interessant å bli kjent med folk som studerer det samme fagområdet som meg, men i et annet land med en annen studiehverdag og en annen akademisk tenkemåte.

Jeg syns det er gøy å møte andre kulturer og nye språk, forteller Ingunn om hvorfor hun valgte å bli fadder. Høydepunktet med å være fadder var alle menneskene. De er så mange, og det er så hyggelig. Det var interessant å møte så mange ulike mennesker.

Bli fadder!

Publisert 9. nov. 2016 13:02 - Sist endret 31. jan. 2018 18:56