Aktuelle saker - Side 11

Publisert 30. mars 2011 18:15

Europeisk politikk preges i dag av ledere som Merkel, Sarkozy, Cameron og Berlusconi. De sosialdemokratiske partiene har lite å stille opp med. Selv i sin gamle høyborg Sverige, ble en senterhøyre koalisjon gjenvalgt i fjor. Hva er det blitt av sosialdemokraters evne og vilje til regjeringsmakt?

Publisert 29. mars 2011 17:50

Det interessante spørsmålet er ikke om drivhusteorien er en tilnærmet udiskutabel sannhet. Det er den ikke. Det interessante er om teorien er pålitelig nok – og urovekkende nok – til at storstilte utslippsreduksjoner bør iverksettes med det samme. Det er den.

Publisert 28. mars 2011 15:28

Dette er en blogg for fortløpende analyse og kommentarer til politiske hendelser og utviklingstrekk fra hele verden. Ansvarlige redaktører er stipendiat Anders Ravik Jupskås og professor Raino Malnes. Dersom du ønsker å bidra med en tekst, kan den sendes til en av redaktørene.

Publisert 28. mars 2011 13:20

Dansk Folkeparti (DF) har vært holdt på en armlengdes avstand av den danske regjeringen VK-regjeringen i 10 år. Hvorfor har DF blitt nektet  ministerposter? Og hvorfor har partiet akseptert en rolle som en lydig støttespiller uten plass ved maktens bord?