Torbjørn Gundersen

Bilde av Torbjørn Gundersen
English version of this page
Telefon +47 22855760
Brukernavn
Besøksadresse Moltke Moes vei 31 Harriet Holters hus 0851 OSLO
Postadresse Postboks 1096 Blindern 0317 OSLO

Faglige interesser

Gundersen forsker på forholdet mellom vitenskapelig ekspertise og politikkutforming i et demokratisk samfunn. Han forsker også på etiske aspekter ved bruk av kunstig intelligens i profesjonell beslutningstaking i et forskningsprosjekt ved OsloMet med tittelen «Machine learning, professional accountability, and human values.»

Ved ISS er han en del av forskningsprosjektet PERITIA • Policy, Expertise and Trust (peritia-trust.eu) hvor han vil bidra til arbeidspakke 3 om tillit til vitenskapelig ekspertrådgivning.

Bakgrunn

Gundersen har en PhD fra OsloMet med en vitenskapsfilosofisk monografi om naturvitenskapelige eksperters rolle politikkutforming med klimaforskning som case. Han har også vært gjesteforsker ved Centre for Philosophy of Natural and Social Science, LSE og ved ARENA Senter for europaforskning, UiO.

Gundersen er også fellow Senter for grunnforskning ved Det Norske Videnskaps-Akademi (CAS) som en del av prosjektet What is a Good Policy? Political Morality, Feasibility, and Democracy (GOODPOL).

Publisert 4. sep. 2020 15:43 - Sist endret 11. des. 2020 09:25