Protokoll fra programrådsmøte 11. februar 2014

Tilstede: Jemima García-Godos, Jo Thori Lind, Olle Törnquist, Knut Nustad, Kristen Nordhaug (tilsynssensor), Lone Lægreid (studentrepresentant), Alexandra Skenteri (studentrepresentant), Brita Langeid (referent).

SAK 1 (1/2014) Godkjenning av innkalling og dagsorden

Innkalling og dagsorden ble godkjent.

 

SAK 2 (2/2014) Godkjenning av protokoll fra programrådsmøtet 8.10.2013

Protokollen ble godkjent.

 

Diskusjonssak

SAK 3 (3/2014) Revisjon av emneportefølje pr fordypningsløp inkl. de obligatoriske 1. års emner

En konkret bestilling fra programleder og studiekonsulent vil bli sendt til programrådets medlemmer, som tar dette med til respektive institutter. Frist blir neste møte i april, der dette evt. blir vedtakssak.

Spørsmål fra studentene: Vil utviklingsløpet avvikles? Svar er ja, nylig sendt inn søknad om nedleggelse til fakultetet. Følges opp videre når vi får svar.

 

Orienteringssaker

SAK 4 (4/2014) Programutvalgets aktiviteter

  • Nytt PU er valgt med mange 1. års studenter.

  • Bedriftsbesøk planlegges, usikkert hvor.

  • Lager ny nettside for PU sine sosiale aktiviteter + promotering av aktuelle arrangementer. Linkes opp til programsiden.

  • Studietur til Moskva den 26. februar, ca. 20-22 påmeldte. Bl.a besøke Amnesty.

 

SAK 5 (5/2014) Møte med fakultetsledelse - oppfølging av ekstern programevaluering

Programleder, studiekonsulent og leder av PU deltok i møte med fakultetet for oppfølging av rapport. Utfordringen med internasjonalisering av programmet ble tatt opp. Fakultetet ble orientert om UTV sine egne tiltak og løsninger, som følges opp av programmet selv. Fakultetet anser feltarbeid som en tilfredsstillende internasjonal komponent dersom man ikke får til andre løsninger mht delstudier i utlandet for de ulike fordypningsløp. Ja til internasjonalisering, men ikke for enhver pris.

 

SAK 6 (6/2014) Utvekslingsmuligheter for UTV-studenter

Programleder presenterte to potensielle forslag pr fordypningsløp på bakgrunn av tilbakemeldinger fra våre 4 samarbeidsenheter (ISV/ØI/SAI/SGO). Innspill fra Jo var at forslag for ECON-løpet ikke er helt å anbefale da emner bygger på hverandre og ikke bør omrokkeres. Olle mente man burde sjekke opp etablerte utvekslingsavtaler andre institutter har. Kristen orienterte om HiOAs tilbud av avtaler og organisering. Et konkret forslag vil utarbeides til møtet i april for vedtak.

 

SAK 7 (7/2014) Tilsynssensorrapport

Tilsynssensor Kristen Nordhaug presenterte sin rapport for 2013 (inkl. UTV1000 høst 2013 og UTV3091 vår 2013), lagt ut på web. 2 konkrete anbefalinger:

1. Mindre raus med A i karaktersetting på både UTV1000 og UTV3091. 2. Pensumrevisjon UTV1000 for å gjøre pensum lettere tilgjengelig.

 

SAK 8 (8/2014) Årlig programevaluering fra studentene på programmet

Studiekonsulent og programleder orienterte, evaluering lagt ut på web.

 

SAK 9 (9/2014)  Studentoppmelding til UTV3091 vår 2014

Merkbart frafall ble drøftet; UTV ikke eneste BA-program som merker slike tendenser. Noe spesifikt med H-11-kullet? Studentrepr. mener årsaker er varierte og komplekse. 1. år er avgjørende, og en del forventinger innfris ikke. Oppfølging: Epost sendes studenter på H11-kullet som av ulike årsaker har sluttet/ikke følger studieprogresjon for å kartlegge årsaker.

Øvrige utfordringer:

Mange opplever 2. semester som spesielt tungt da gjennomfører tre 2000-emner fra disipliner de ikke har innsikt i. Her faller mange fra. Forslag kom om programrådet kunne lage 1-dags seminar med innføring i disiplinene tidlig i vårsemesteret? Ulike syn på saken, idé følges opp til høsten.

Valg av fordypning, kom det fra studentrepr., kan ofte være så tilfeldig basert som at studenter følger med strømmen. Muligens var det flere i H-11-kullet som lett valgte et bestemt løp og som siden fant det for vanskelig og hoppet av/endret løp/byttet program. Disiplinvalg varierer med hvert kull, men statsvitenskap har lenge ligget i tet. I H-12-kullet har 8 studenter valgt statsvitenskap fordypning. Samfunnsgeografi seiler nå opp med 9 studenter. Samfunnsøkonomi kommer lavt ned sammen med sosialantropologi, med 3 og 2 studenter. Noen studenter har ennå ikke valgt fordypningsløp.

Videre MA-løp for UTV kan også være medvirkende faktor. Lite tilbud her utover de disiplinære MA, som ofte ikke tilbyr nok utviklingsrettede emner/fokus. Olle, Jemima og Brita har arbeidsmøte i mars, for å drøfte et notat som danner utgangspunkt for diskusjonssak på aprilmøtet.

 

Eventuelt

Neste møte blir 1. april kl. 8, rom 241.

Sensur på UTV3091: programleder ber programrådsmedlemmene om å sende innspill på navn fra de ulike disipliner.

 

 

Publisert 19. feb. 2014 14:46 - Sist endret 31. juli 2023 14:23