Protokoll fra møte i programrådet for utviklingsstudier

 

Møtet ble satt 23. februar 2009, kl. 12.15, Rom 221 Harriet Holters hus, og hevet kl. 14.00.

Hege Knutsen (programrådsleder), Rune Flikke (SAI), Jo Thori Lind (ØI), Sophie Kristoffersen (student), Bjørn Hallstein Holte (student), Knut Ulsrud (ny studentrepresentant, tar over etter Kristoffersen), Joakim Dyrnes (referent).

Forfall: Dan Banik

Ordinære saker

V-SAK 1

Godkjenning av dagsorden

Ingen innsigelser på saker. Det ble imidlertid bestemt at man tok vedtakssaken først, så diskusjonssakene og til slutt orienteringssaker da Rune Flikke måtte gå tidlig.

          

V-SAK 2

Godkjenning av protokoll møte 22.08.2008

Ingen innsigelser

          

Orienteringssaker

O-SAK 1

Status UTV3090 og UTV2100 i vår

Programleder orienterte kort om status for UTV3090 og UTV2100 for våren 2009. Vi regner med at litt over 30 studenter tar avsluttende eksamen i vår. Det har ikke kommet innvendinger til endringene i kursopplegget med mer pensumbaserte seminarer så langt. Underveisevalueringen foregår senere i uke 9.

          

O-SAK 2

Plan for UTV1000 høsten 2009

Programleder orienterte kort om planene for UTV1000 høsten 2009. Det er i år, som tidligere år, vanskelig å få tak i emneansvarlig. Inntil videre vil programleder stå som emneansvarlig. Det ser imidlertid ikke ut som om det skal være noe problem å få tak i forelesere som kan dekke temaer tilsvarende høsten 2008.

          

O-SAK 3

Programutvalget orienterte om sitt arbeid

Programutvalget (PU) har et høyt aktivitetsnivå. PU har gjennom semesteret planlagt og gjennomført ulike arrangementer. De var også med på evalueringen av UTV1000.

          

O-SAK 4

Studentsamtaler vår 2009

Programkonsulenten orienterte om studentsamtaler han holder i uke 9 med studenter som begynte på studiet høsten 2008.

          

Diskusjonssaker

D-SAK 1

Rapport fra tilsynssensor

Rapporten ble diskutert og tatt til etterretning. Programrådet var uenige med tilsynssensor at man skulle be studentene reflektere over det flerfaglige perspektivet på utviklingsproblematikk på eksamen på UTV1000 siden forståelse for dette krever en modningsprosess. Vi kan eventuelt legge opp til dette på det nye UTV3091 for våren 2010 og dermed også justere læringsmål og veiledningen for karaktersetting tilsvarende. Avgjørelse vedrørende dette tas på neste programrådsmøte.

Saksdokumenter:

Tilsynssensors rapport

          

D-SAK 2

Internasjonalisering

Det var enighet i Programrådet at man burde gjøre om dagens krav om 30 studiepoeng utviklingsemner til 30 sp frie emner og at dette bør iverksettes raskt. Dette begrunnes med at det vil bli lettere å reise på utveksling hvis man kan ta frie emner. Det er mange studenter som har problemer med å finne 30 sp i utviklingsemner på ett og samme universitet i utlandet. Programrådet legger uansett vekt på at studentene skal anbefales å ta utviklingsemner som frie emner. Dette var kun en diskusjonssak på møtet. Programledelsen følger opp slik at et gyldig vedtak kan fattes per e-post.

          

D-SAK 3

Samarbeid med Karrieresenteret og HumPro

Hvis det arbeidslivsrettede kurset blir godkjent av Fakultetet vil det ikke være noe problem å ta dette for utviklingsstudenter hvis det åpnes for å ta frie emner (over). PU oppfordres imidlertid til å jobbe for at det skaffes prosjekter som er av relevans for utviklingsstudenter.

          

Ordinære saker

V-SAK 3

Studiekvalitetsrapporten

Programleder orienterte om studiekvalitetsrapporten. Rapporten ble vedtatt med noen mindre endringer som fremkom i møtet og er vedlagt.

Saksdokumenter:

Studiekvalitetsrapport 2008

          

V-SAK 4

Eventuelt

Ingen saker ble tatt opp under eventuelt

          

Publisert 29. sep. 2010 15:50 - Sist endret 31. juli 2023 13:03