Protokoll fra programrådsmøte i sosiologi

Rom 221, kl. 10.15- 11.15

Til stede: Katrine Fangen, Nan Zou Bakkeli, Fredrik Engelstad, Arne Mastekaasa, Tore Rafoss, Ida Lyngstad Wernø (studentrepresentant BA), Frithjof Eide Fjeldstad (studentrepresentant MA), Stian Andreassen (studiekonsulent BA), Bethina Strandberg-Jensen (sekretær)

Ikke til stede: Torkild Lyngstad, Tone Maia Liodden, Inger Furseth, Anne Krogstad (forskningsfri)

SAK 1
Saksnr. 7/14
Godkjenning av saksliste og referat fra møtet 22. januar, eventuelle spørsmål om inhabilitet i saker som skal behandles.

Vedtak:
Programrådet godkjenner saksliste og referat

Saksdokumenter:
Referat fra møtet 22. januar

 

SAK 2
Saksnr. 8/14

Diskusjonssak

Karakterfordelingen på bachelor- og masternivå

Notat

Programrådsmedlemmene var enige om at karakterfordelingen stort sett ser greit ut på de ulike emnene på BA og MA, men at emneansvarlige bør se nærmere på hvordan karakterskalaen brukes. Emneansvarlige vil få tilsendt oversikten over karakterfordelingen.

 
SAK 3
Saksnr 9/14

Diskusjonssak

Mandat til tilsynssensor

Notat

Programrådsmedlemmene foreslo at det i mandatet til tilsynssensor blir lagt til at tilsynssensor også skal se nærmere på undervisning og at tilsynssensor bør ta et møte med PU for å høre studentenes synspunkt. Det ble også foreslått at midtveisevalueringer fra alle emner legges ved materialet til tilsynssensor. Dette avhenger imidlertid at emneansvarlige sender midtveisevalueringer til studiekonsulenten hvert semester, noe som ikke er praksis i dag.

Forslag til ny tilsynssensor på master kan sendes til Katrine Fangen.

 

SAK 4
Saksnr 10/14

Vedtakssak

Religionssosiologi

Notat

NB! Emnet kommer til å tilbys på engelsk selv om emnebeskrivelsen her foreligger på norsk.

Vedtak:

Programrådet går inn for å opprette emnet, men foreslår at det tydeliggjøres om emnet skal omhandle vestlig religion eller om det også skal omhandle eksempelvis religion i Midtøsten. Ut fra emnetittelen (Religion i moderne samfunn) høres det nemlig ut som om emnet kun skal omhandle vestlig religion. Forholdet mellom religion og vitenskap bør også klargjøres i emnebeskrivelsen. Det bør også sees nærmere på om punktene under "Generell kompetanse" kan konkretiseres mer.  Pensum og forelesningsplan for emnet vil bli lagt fram på neste programrådsmøte i mars.

 

 

SAK 5
Saksnr 11/14

Orienteringssak

Slå sammen 40-gruppene i organisasjon, ledelse og arbeid til én tverrfaglig 40-gruppe

Notat

Programrådet foreslo at det også legges inn statsvitenskapelige emner med organisasjonsteori i den tverrfaglige 40-gruppen, f.eks. STV1400, STV2400 og STV2410.

 

SAK 6
Saksnr 12/14

Orienteringssak

Evalueringer

Programevaluering av bachelorprogrammet i sosiologi

Programevaluering av masterprogrammet i sosiologi

Resultater fra studiebarometeret -  bachelorprogrammet i sosiologi

Resultater fra studiebarometeret -  masterprogrammet i sosiologi

 

Momenter fra programevalueringene vil bli tatt opp med emneansvarlige der det er nødvendig.

 

I studiebarometeret kom det fram at mange studenter er usikre på hva de kan jobbe som med en bachelor og master i sosiologi. Programrådet anbefaler derfor at det legges ut flere karriereintervjuer fra tidligere studenter på programsidene til bachelor og master. Det ble også foreslått at man utvider informasjonsmøtet for nye programstudenter på bachelor og master slik at man på informasjonsmøtet også gir studentene informasjon om mulige fremtidige yrker etter endt utdanning.

 

 

SAK 7
Saksnr 13/14

Eventuelt

Ingen saker

 

 

 

 

 
Publisert 26. feb. 2014 13:55 - Sist endret 28. feb. 2014 14:32