Referat fra programråd i sosiologi 17. Oktober 2007

Møtet ble satt 17. oktober 2007, kl. 14:15, Møtested, og hevet kl. 13:15.

Geir Høgsnes, Willy Pedersen, Heidi Nicolaisen, Arvid Fennefoss

Fra admin: Brita Langeid (referent)

SAK 1
Saksnr. 21/07
Godkjenning av saksliste og referat fra forrige møte, eventuelle inhabilitet til saker som skal behandles. Referat fra forrige møte mangler. Programrådet godkjenner nnkallingen til dette møtet. Én sak til eventuelt.

Godkjenning av saksliste og referat fra forrige møte, eventuelle inhabilitet til saker som skal behandles. Referat fra forrige møte mangler. Programrådet godkjenner innkallingen til dette møtet. Én sak til eventuelt

          
SAK 2
Saksnr. 22/07
Pensum og emnebeskrivelser V08

Vedtak: Programrådet slutter seg til oppgitte pensumforslag samt forslag til emnebeskrivelser. Det var ett unntak. På SOS2001 var det foreslått å sette inn en ny bok inn på pensum, men den foreligger ikke ennå.
I forhold til SOS 2001 ble det enighet om følgende: Som en kvalitetssikring av manusskriptet ble det derfor vedtatt at en faglig sterk ekstern person, helst også med forutsetninger for å vurdere bokas pedagogiske egnethet, skal lese manuskriptet og vurdere egnetheten i forhold til dette emnet. Personen gir et råd til den undervisningsansvarlige. Den endelige beslutningen om pensumendring delegeres til programleder Dag Album

          

Saksnr. 23/07
Felles eksamensmal på skoleeksamen

Vedtak: Programrådet slutter seg til forslaget om felles eksamensmal på alle spesialiseringsemner i sosiologi, samt SOS4001. Eksamenskonsulent vil sende informasjon om dette til ansatte samt oppdatere nettsidene.

          

Saksnr. 24/07:
Arbeid med emnebeskrivelser H07 + V08

Studiekonsulent var ikke tilstede og kunne derfor ikke orientere programrådet.

          

Saksnr. 25/07
Møtedatoer i programutvalget H07

Vedtak: Programrådet tok forslaget om neste møte den 27.11.2007 til etterretning

          
Eventuelt:

Nivå på hjemmeoppgaver som bedømmes Bestått/Ikke bestått. Det ble vedtatt at nivå for Bestått skal presiseres, på både BA- og MA-nivå.

På BA-nivå vil grensen for Bestått bedømmes ut fra følgende kriteria: ”En akseptabel prestasjon med noen vesentlige mangler. Kandidaten viser en viss grad av vurderingsevne og selvstendighet.”

På MA-nivå vil grensen for Bestått bedømmes ut fra følgende kriteria: ”Jevnt god prestasjon som er tilfredsstillende på de fleste områder. Kandidaten viser god vurderingsevne og selvstendighet på de viktigste områdene.”

På masternivå er dette for tiden kun aktuelt for SOS 4050. Instituttleder vil orientere ansatte; studie- og eksamenskonsulent vil legge dette ut på nettet.

          
Publisert 5. okt. 2010 10:14