Bildet kan inneholde: gjøre, logo, grafikk, merke.
Publisert 1. nov. 2021 10:12

- Intimt materiale kan i løpet av noen sekunder formidles til svært mange mottakere, gjennom en rekke ulike plattformer. Når det skjer uten samtykke, er det ingen tvil om at det må forstås som et seksuelt overgrep, skriver Willy Pedersen, Kari Stefansen, Anders Bakken og Tilman von Soest i Aftenposten.

Publisert 27. okt. 2021 11:39

- Mennesker som er lyse i huden møter liksom ikke rasistisk utskjelling på grunn av det, de møter ikke en antagelse om at de ikke er norske, ikke kan norsk, ikke hører til, eller har en rar kultur som gjør det vanskelig å få kontakt med dem. De som skiller seg ut er dem med mørkere hud eller hår. De kan bli møtt på den måten, og antas å ikke høre til. Det er ganske gjennomgående, sier Lara Fürher til Uniforum.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, magenta, elektrisk blå, merke.
Publisert 13. okt. 2021 11:48

- Vi vet at frykt for å bli utsatt for hatkriminalitet er noe som påvirker mange av oss. Noen unngår kanskje å gå alene og begrenser både hvor og hvordan vi beveger oss. Noen unngår debatter og diskusjoner fordi vi er redde for å bli hetset og truet hvis vi gjør det, skriver kronikkforfatterne i VG.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, skilting, sirkel, logo.
Publisert 29. sep. 2021 15:14

- Jeg tenker at det er viktig i skolen med substanskunnskap, for eksempel at det er viktig med samfunnskunnskap og viktig med historie, for det er på den måten elver og borgere lærer seg hvordan samfunnet faktisk fungerer, sier Cathrine Holst på universitetsplassen.

Bildet kan inneholde: gjøre, magenta, logo, merke, grafikk.
Publisert 28. sep. 2021 12:29

- Selve tenkningen skjer ofte i andre formater enn en klassisk fagfellevurdert artikkel. Det er en vekselvirkning her. Når jeg har vært i kontakt med folk fra ulike fag og samfunnssfærer har jeg blitt bedre på å forstå hvordan jeg bør snakke om mitt eget fagfelt. Det hjelper rett og slett å snakke med andre mennesker, sier Jan Grue til Khrono.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, materiell eiendom, magenta, logo.
Publisert 7. sep. 2021 09:55

- Mange høgrepopulistiske parti har hatt kvinnelege leiarar lenge, så dette er ikkje heilt nytt. Men det kan absolutt vere eit strategisk val for å appellere meir til kvinner, som kan ha lettare for å identifisere seg med ein kvinneleg leiar. Dette er parti som tradisjonelt har hatt ei stor overvekt av mannlege veljarar, seier Fangen i intervjuet.

Portrettbilde av Astrid Hauge Rambøl
Publisert 9. aug. 2021 13:53

Sylvi Listhaug kunne benyttet oppfordringen fra AUF til å markere tydelig avstand til det islamfiendtlige baklandet som støtter henne, skriver Astrid Hauge Rambøl i en kronikk i Aftenposten. I sitt doktorgradsprosjekt har hun snakket med noen av dem som kan kalles Frps bakland.

Portrettbilde av Jemima García-Godos
Publisert 14. juni 2021 14:40

– Han vil bli den første presidenten i Perus historie som kommer direkte fra en så beskjeden bakgrunn, sier Jemima García-Godos til Klassekampen. Geografiprofessoren, opprinnelig fra Peru, er intervjuet om valget i Peru, der venstrekandidaten Pedro Castillo ser ut til å sikre en knapp seier.

Publisert 3. juni 2021 11:31

Rusreformen kommer til å bli stoppet av Stortinget. Det store flertallet av brukere av illegale rusmidler skal fortsatt møtes med politi og straffereaksjoner. I en kronikk i Aftenposten skriver Willy Pedersen om en ny studie blant jevnlige brukere av illegale rusmidler. Den viser at mange unnlater å tilkalle ambulanse og å fortelle helsepersonell om eget bruk, av frykt for politiet.

Publisert 27. apr. 2021 13:12

Podkasten fra "Fra straff til hjelp?" tar opp sentrale aspekter ved norsk rushistorie de siste 50 årene. I episode 3 har de besøk av rusforsker og sosiolog Willy Pedersen, som trekker linjene tilbake til 1985 da han var sekretær for den andre stortingsmeldingen om narkotika.

Publisert 8. apr. 2021 14:32

Neste uke skal rusreformen opp på Arbeiderpartiets landsmøte. I en kronikk i Klassekampen oppfordrer Willy Pedersen delegatene til å sette seg inn Thorvald Stoltenbergs innsats for en endring av norsk og internajonal narkotikapolitikk.

Portrettbilder av Trude Lappegård og Axel Peter Kristensen
Publisert 25. mars 2021 10:24

Tida for høye fødselstall er over. Målet bør ikke være at det fødes flest mulig barn, men at alle kan få de barna de ønsker seg, skriver Trude Lappegård (UiO), Lars Dommermuth (SSB) og Axel Peter Kristensen (UiO) i Dagsavisen.