Portrettbilde av Willy Pedersen
Publisert 5. aug. 2020 15:53

En stor spørreundersøkelse viser at to av tre Oslo-ungdommer fulgte smittevernreglene temmelig bra da smitten var på det høyeste våren 2020, og det var spesielt ungdom med innvandrerbakgrunn som utmerket seg. Willy Pedersen og de tre andre forfatterne av rapporten har skrevet kronikk i Aftenposten.

Camilla Houeland
Publisert 5. mai 2020 10:48

Dødsfall kunne vært unngått om vi gikk bort fra innstrammingspolitikk og satset på et offentlig helsevesen med anstendige arbeidsforhold. Verden trenger 40 millioner helsearbeidere. Men staten som jobbskaper og arbeidsgiver glimrer med sitt fravær i utviklingsdebatten, skriver Camilla Houeland i Bistandsaktuelt.

Maren Toft
Publisert 4. mai 2020 10:51

Klasseforskjellene knyttet til dødelighet er overraskende høye i Norge og våre nordiske naboland, skriver Maren Toft i en artikkel i Morgenbladet.

Maren Toft
Publisert 18. mars 2020 17:03

I en ny bok, A Sense of Inequality, forsøker sosiologen Wendy Bottero å utfordre tesen om at det er fordi ulikhet naturaliseres og tas for gitt i befolkningen at ulikhetene vedvarer over tid, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, kjøretøy, bil, transportere.
Publisert 2. mars 2020 14:14

Vindkraftindustrien, slik den fremmes i dag, bringer spørsmål omkring demokrati og vekstbaserte løsninger frem i lyset, skriver masterstudent i samfunnsgeografi Henrikke Ellingsen i Dagsavisen, sammen med Susanne Normann fra Senter for utvikling og miljø.