Grete Brochmann
Publisert 26. okt. 2020 11:01

Eric Kaufmanns forslag til løsning på kulturkrigen gir svært lite til oss som er opptatt av samspillet mellom økonomiske, kulturelle og institusjonelle forhold, skriver Grete Brochmann i Morgenbladet, i en gjennomgang av den kanadiske demografens bok "Det hvite skiftet".

Publisert 26. okt. 2020 10:46

Har du noensinne lurt på hvordan Cayman-øyene og Jersey ble til skatteparadiser? spør  Maren Toft Morgenbladet, og skriver om hvordan historiker  Vanessa Ogles setter det i sammenheng med avkoloniseringen.

Publisert 29. sep. 2020 16:15

Danske Weekendavisen har tatt for seg overklassen i våre skandinaviske likehetssamfunn og har gitt stor plass til Maren Tofts forskning på betydningen av å ha foreldre med store formuer og toppstillinger.

Grete Brochmann
Publisert 28. sep. 2020 12:40

Nå presenteres det som en selvfølgelighet, men det er ikke lenge siden statsminister Löfven alltid nektet når sviktende integrasjon og kriminalitet ble satt i sammenheng med høy innvandring. Det henger sammen med den politiske tyngdekraften i Sverge etter århundreskiftet, skriver Grete Brochmann i en kronikk i Dagbladet.

Publisert 17. sep. 2020 15:50

En klassiker fra sosiolog Pierre Bourdieu utgis endelig på engelsk. Dens beretninger om kolonitidens vold mot algeriske bønder har ekko til nåtiden, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Portrait photo of Karen O'Brien
Publisert 31. aug. 2020 09:58

– Det er lett å tenke at lille jeg betyr ingenting, men vi må huske på at vi er en del av nettverk, på arbeidsplassen, i nabolaget, i en by, en region. Vi kan påvirke mer enn vi tror, sier Karen O'Brien til Klassekampen en større artikkel om klimakamp.

Portrettbilde av Laura Führer
Publisert 27. aug. 2020 09:34

Laura Führer har vært på TV2 Nyhetskanalen og kommentert drapstruslene mot to "Skal vi danse"-deltagere. Hun viser til at det er en gjenganger fra mange samfunn at rasister går ut mot blandingsekteksap eller -kjæresteforhold, eller som i dette tilfellet, en hvit kvinne som danser med en mann med mørkere hudfarge.

Portrettbilde av Willy Pedersen
Publisert 5. aug. 2020 15:53

En stor spørreundersøkelse viser at to av tre Oslo-ungdommer fulgte smittevernreglene temmelig bra da smitten var på det høyeste våren 2020, og det var spesielt ungdom med innvandrerbakgrunn som utmerket seg. Willy Pedersen og de tre andre forfatterne av rapporten har skrevet kronikk i Aftenposten.