Camilla Houeland
Publisert 5. jan. 2021 09:50

Since October, protests against the Special Anti-Robbery Squad have brought tens of thousands of Nigerians onto the streets. With a second phase of mobilizations now underway, Camilla Houeland place the movement in the context of previous struggles and structural conditions and examine its political character.

Anne Lise Ellingsæter
Publisert 16. nov. 2020 08:54

Det synes å ha blitt etablert som et nytt faktum at lengre fedrekvoter fører til at mødre tar mer ulønnet permisjon. Men dette vet vi faktisk ikke. De tallene om økning i mødres ulønnede permisjon som sirkulerer i debatten, har sannsynligvis andre forklaringer enn fedrekvotens lengde, skriver Anne Lise Ellingsæter i en artikkel i Klassekampen.

Grete Brochmann
Publisert 26. okt. 2020 11:01

Eric Kaufmanns forslag til løsning på kulturkrigen gir svært lite til oss som er opptatt av samspillet mellom økonomiske, kulturelle og institusjonelle forhold, skriver Grete Brochmann i Morgenbladet, i en gjennomgang av den kanadiske demografens bok "Det hvite skiftet".

Publisert 26. okt. 2020 10:46

Har du noensinne lurt på hvordan Cayman-øyene og Jersey ble til skatteparadiser? spør  Maren Toft Morgenbladet, og skriver om hvordan historiker  Vanessa Ogles setter det i sammenheng med avkoloniseringen.

Publisert 29. sep. 2020 16:15

Danske Weekendavisen har tatt for seg overklassen i våre skandinaviske likehetssamfunn og har gitt stor plass til Maren Tofts forskning på betydningen av å ha foreldre med store formuer og toppstillinger.

Grete Brochmann
Publisert 28. sep. 2020 12:40

Nå presenteres det som en selvfølgelighet, men det er ikke lenge siden statsminister Löfven alltid nektet når sviktende integrasjon og kriminalitet ble satt i sammenheng med høy innvandring. Det henger sammen med den politiske tyngdekraften i Sverge etter århundreskiftet, skriver Grete Brochmann i en kronikk i Dagbladet.

Publisert 17. sep. 2020 15:50

En klassiker fra sosiolog Pierre Bourdieu utgis endelig på engelsk. Dens beretninger om kolonitidens vold mot algeriske bønder har ekko til nåtiden, skriver Maren Toft i Morgenbladet.