Publisert 23. mai 2019 09:27

– Boligpolitikken burde vært mer innrettet mot trengselsproblemene vi har innen boligmarkedet i de store byene, sier Terje Wessel til Klassekampen i en artikkel om hovedstadens boligmarked.

Publisert 20. mai 2019 14:01

Avisenes bruk av nedsettende betegnelser av fattige øker med arbeidsledigheten, skriver Maren Toft i en artikkel i Morgenbladet om et britisk forskningsprosjekt.

Marianne Nordli Hansen
Publisert 13. mai 2019 10:05

I en artikkel i Forskerforum om arbeiderklassegutten som ble Norges yngste professor, er Marianne Nordli Hansen intervjuet om forskning på sosial bakgrunn blant norske akademikere.

Willy Pedersen
Publisert 13. mai 2019 10:03

Ungdom fra både den økonomiske og kulturelle overklassen kan slite. Men det arter seg helt ulikt, skriver Ingunn Eriksen, OsloMet, og Willy Pedersen i en artikkel i Morgenbladet.

Publisert 6. mai 2019 14:24

Er konflikter et tegn på vellykket integrering av innvandrere? Grete Brochmann har skrevet en kommentar i Morgenbladet etter å ha hørt den tyske sosiologen Aladin El-Mafaalani snakke om «integrasjonsparadokset».

Publisert 6. mai 2019 10:14

Portrettintervju med Willy Pedersen i Aftenposten/A-magasinet,

Publisert 2. mai 2019 13:37

Cathrine Holst er intervjuet i Kilden, som en av redaktørene og medforfatter av boka Europeisering av nordisk likestillingspolitikk.

Publisert 2. mai 2019 11:32

Sudan er ikke noe enkeltstående tilfelle. Fagbevegelsen har i mange afrikanske land vært demokrati-skoler og avgjørende i demokratibygging, skriver Camilla Houeland.

Publisert 23. apr. 2019 12:45

Avtalt slåssing blant russen blir langt på vei tolerert av samfunn og foreldre, sier Willy Pedersen i NRKs Dagsnytt 18, og han mener det skyldes at såkalt "beefing" foregår blant samfunnselitens barn, som ruller i egne busser.

Publisert 23. apr. 2019 09:52

Boligmarkedet var tema i en spesialutgave av NRKs Dagsnytt 18 i påskeuka. Terje Wesssel deltok med bakgrunn i hans forskning på ulikhet i bosituasjonen i norske byer.

Publisert 1. apr. 2019 16:18

– Da de første resultatene av analysen tikket inn, holdt jeg på å ramle av stolen, sier Anne Bitsch til Uniforum, som har intervjuet henne om doktorgradsavhandlingen.

Publisert 25. mars 2019 13:45

Terje Wessel er intervjuet i en artikkel på NRK Ytring om forskningen som viser  hvordan besteforeldres bosituasjon på 1960-tallet påvirker barnebarnas bosituasjon i dag.

Publisert 1. mars 2019 13:29

– Dette gikk bedre enn man kunne frykte, men ikke som håpet, sier postdoktor Camilla Houeland om valggjennomføringen i Nigeria.

Publisert 1. mars 2019 10:04

Innvendingene mot økt fedrekvote er mange. Men er de gode? spør professor Anne Lise Ellingsæter i sin kronikk i Dagens Næringsliv.

Publisert 12. feb. 2019 10:19

Kultureliten i Norge og Sverige fremstår i mediesammenheng som smakselitistisk, politisk korrekt, mektig, arrogant og privilegert. Svensk kulturelite er mest politisert og forhatt. Dette er hovedfunn i professor Anne Krogstads ferske analyse av norske og svenske avisartikler.

Publisert 28. jan. 2019 10:23

Elitestatus vekker tilsynelatende sterke negative assosiasjoner her i landet. – Det strider imot det norske likhetsidealet om å være helt vanlig, sier sosiolog Jørn Ljunggren til Aftenposten.

Publisert 28. jan. 2019 10:12

Professor Anne Lise Ellingsæter vil at menn skal tematiseres i debatt om fødselstall.

Publisert 21. jan. 2019 11:01

Forkjemperne for Plan S må nå slutte å påstå at høringen om åpen tilgang var en tilstrekkelig utredning, i følge professor Torbjørn Skardhamar.

Publisert 17. jan. 2019 14:07

I 2020 gjennomføres en større internasjonal undersøkelse som kan gi svar på hvorfor det fødes færre barn.Hvis politikerne ønsker svar på hva som må til for å støtte dagens unge når de skal etablere seg med familie, bør de finansiere norsk deltakelse i denne undersøkelsen, skriver Trude Lappegård i en kronikk i Dagbladet.

Publisert 10. jan. 2019 10:01

Verken flyktninger eller arbeidsinnvandrere løser utfordringene som følger av lave fødselstall, konkluderer Grete Brochmann og Trude Lappegård.

Publisert 9. jan. 2019 10:17

Fødselstallene faller i Norden. Professor Trude Lappegård advarer i Aftenposten mot å tro at det finnes bare en forklaring på denne utviklingen.

Publisert 7. jan. 2019 12:46

Nordmenn får stadig færre barn – og vi blir stadig eldre når vi får vårt første. Men hvor problematisk er det egentlig? Anne Lise Ellingsæter har sett nærmere på årsaker til og konsekvenser av at fødselstallene i Norge har gått ned.

Publisert 4. jan. 2019 09:54

Strategiske flyttemønstre blant de rikeste er mindre vanlig enn vi trodde. Sosial kapital lar seg vanskelig pakkes med i flyttelasset, i følge Maren Toft.

Publisert 4. jan. 2019 09:44

Trude Lappegård sier at det ikke fins data som dokumenterer at det blir flere barn av mer tilskudd. Heller ikke gjør barnehageplass eller kvinners utdanning stort utslag.