I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Maren Toft
Publisert 17. sep. 2020 15:50

En klassiker fra sosiolog Pierre Bourdieu utgis endelig på engelsk. Dens beretninger om kolonitidens vold mot algeriske bønder har ekko til nåtiden, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Portrait photo of Karen O'Brien
Publisert 31. aug. 2020 09:58

– Det er lett å tenke at lille jeg betyr ingenting, men vi må huske på at vi er en del av nettverk, på arbeidsplassen, i nabolaget, i en by, en region. Vi kan påvirke mer enn vi tror, sier Karen O'Brien til Klassekampen en større artikkel om klimakamp.

Portrettbilde av Laura Führer
Publisert 27. aug. 2020 09:34

Laura Führer har vært på TV2 Nyhetskanalen og kommentert drapstruslene mot to "Skal vi danse"-deltagere. Hun viser til at det er en gjenganger fra mange samfunn at rasister går ut mot blandingsekteksap eller -kjæresteforhold, eller som i dette tilfellet, en hvit kvinne som danser med en mann med mørkere hudfarge.

Portrettbilde av Willy Pedersen
Publisert 5. aug. 2020 15:53

En stor spørreundersøkelse viser at to av tre Oslo-ungdommer fulgte smittevernreglene temmelig bra da smitten var på det høyeste våren 2020, og det var spesielt ungdom med innvandrerbakgrunn som utmerket seg. Willy Pedersen og de tre andre forfatterne av rapporten har skrevet kronikk i Aftenposten.

Camilla Houeland
Publisert 5. mai 2020 10:48

Dødsfall kunne vært unngått om vi gikk bort fra innstrammingspolitikk og satset på et offentlig helsevesen med anstendige arbeidsforhold. Verden trenger 40 millioner helsearbeidere. Men staten som jobbskaper og arbeidsgiver glimrer med sitt fravær i utviklingsdebatten, skriver Camilla Houeland i Bistandsaktuelt.

Maren Toft
Publisert 4. mai 2020 10:51

Klasseforskjellene knyttet til dødelighet er overraskende høye i Norge og våre nordiske naboland, skriver Maren Toft i en artikkel i Morgenbladet.