I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, materiell eiendom, magenta, logo.
Publisert 7. sep. 2021 09:55

- Mange høgrepopulistiske parti har hatt kvinnelege leiarar lenge, så dette er ikkje heilt nytt. Men det kan absolutt vere eit strategisk val for å appellere meir til kvinner, som kan ha lettare for å identifisere seg med ein kvinneleg leiar. Dette er parti som tradisjonelt har hatt ei stor overvekt av mannlege veljarar, seier Fangen i intervjuet.

Portrettbilde av Astrid Hauge Rambøl
Publisert 9. aug. 2021 13:53

Sylvi Listhaug kunne benyttet oppfordringen fra AUF til å markere tydelig avstand til det islamfiendtlige baklandet som støtter henne, skriver Astrid Hauge Rambøl i en kronikk i Aftenposten. I sitt doktorgradsprosjekt har hun snakket med noen av dem som kan kalles Frps bakland.

Portrettbilde av Jemima García-Godos
Publisert 14. juni 2021 14:40

– Han vil bli den første presidenten i Perus historie som kommer direkte fra en så beskjeden bakgrunn, sier Jemima García-Godos til Klassekampen. Geografiprofessoren, opprinnelig fra Peru, er intervjuet om valget i Peru, der venstrekandidaten Pedro Castillo ser ut til å sikre en knapp seier.

Publisert 3. juni 2021 11:31

Rusreformen kommer til å bli stoppet av Stortinget. Det store flertallet av brukere av illegale rusmidler skal fortsatt møtes med politi og straffereaksjoner. I en kronikk i Aftenposten skriver Willy Pedersen om en ny studie blant jevnlige brukere av illegale rusmidler. Den viser at mange unnlater å tilkalle ambulanse og å fortelle helsepersonell om eget bruk, av frykt for politiet.

Publisert 27. apr. 2021 13:12

Podkasten fra "Fra straff til hjelp?" tar opp sentrale aspekter ved norsk rushistorie de siste 50 årene. I episode 3 har de besøk av rusforsker og sosiolog Willy Pedersen, som trekker linjene tilbake til 1985 da han var sekretær for den andre stortingsmeldingen om narkotika.

Publisert 8. apr. 2021 14:32

Neste uke skal rusreformen opp på Arbeiderpartiets landsmøte. I en kronikk i Klassekampen oppfordrer Willy Pedersen delegatene til å sette seg inn Thorvald Stoltenbergs innsats for en endring av norsk og internajonal narkotikapolitikk.

Portrettbilder av Trude Lappegård og Axel Peter Kristensen
Publisert 25. mars 2021 10:24

Tida for høye fødselstall er over. Målet bør ikke være at det fødes flest mulig barn, men at alle kan få de barna de ønsker seg, skriver Trude Lappegård (UiO), Lars Dommermuth (SSB) og Axel Peter Kristensen (UiO) i Dagsavisen.

Kristian Stokke
Publisert 23. feb. 2021 16:19

Det mest slående nå er at dette er en brei, folkelig mobilisering, med imponerende kreativitet og mot, sier Kristian Stokke til Klassekampen i et oppslag om protestene mot militærkuppet i Myanmar.