I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Kristian Stokke
Publisert 23. feb. 2021 16:19

Det mest slående nå er at dette er en brei, folkelig mobilisering, med imponerende kreativitet og mot, sier Kristian Stokke til Klassekampen i et oppslag om protestene mot militærkuppet i Myanmar.

faksimilie av avisartikkel
Publisert 11. feb. 2021 15:59

Nordmenns syn på  statusforskjeller mellom yrker er tilforlatelig likt det man finner i andre land og til andre tider, og rangeringen overlapper med lønns- og utdanningsnivå, skriver tre av forfatterne bak den ferske boka "Arbeiderklassen" i Klassekampen.

Magne Flemmen
Publisert 18. jan. 2021 13:54

Demokratiet skal være for alle, men de med minst økonomisk og kulturell kapital møtes av politikkens usynlige sperrer, skriver Magne Flemmen og Gunnar Bugge Helle i en artikkel i Klassekampen.

Camilla Houeland
Publisert 5. jan. 2021 09:50

Since October, protests against the Special Anti-Robbery Squad have brought tens of thousands of Nigerians onto the streets. With a second phase of mobilizations now underway, Camilla Houeland place the movement in the context of previous struggles and structural conditions and examine its political character.