I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Publisert 3. juni 2021 11:31

Rusreformen kommer til å bli stoppet av Stortinget. Det store flertallet av brukere av illegale rusmidler skal fortsatt møtes med politi og straffereaksjoner. I en kronikk i Aftenposten skriver Willy Pedersen om en ny studie blant jevnlige brukere av illegale rusmidler. Den viser at mange unnlater å tilkalle ambulanse og å fortelle helsepersonell om eget bruk, av frykt for politiet.

Publisert 27. apr. 2021 13:12

Podkasten fra "Fra straff til hjelp?" tar opp sentrale aspekter ved norsk rushistorie de siste 50 årene. I episode 3 har de besøk av rusforsker og sosiolog Willy Pedersen, som trekker linjene tilbake til 1985 da han var sekretær for den andre stortingsmeldingen om narkotika.

Publisert 8. apr. 2021 14:32

Neste uke skal rusreformen opp på Arbeiderpartiets landsmøte. I en kronikk i Klassekampen oppfordrer Willy Pedersen delegatene til å sette seg inn Thorvald Stoltenbergs innsats for en endring av norsk og internajonal narkotikapolitikk.

Portrettbilder av Trude Lappegård og Axel Peter Kristensen
Publisert 25. mars 2021 10:24

Tida for høye fødselstall er over. Målet bør ikke være at det fødes flest mulig barn, men at alle kan få de barna de ønsker seg, skriver Trude Lappegård (UiO), Lars Dommermuth (SSB) og Axel Peter Kristensen (UiO) i Dagsavisen.

Kristian Stokke
Publisert 23. feb. 2021 16:19

Det mest slående nå er at dette er en brei, folkelig mobilisering, med imponerende kreativitet og mot, sier Kristian Stokke til Klassekampen i et oppslag om protestene mot militærkuppet i Myanmar.

faksimilie av avisartikkel
Publisert 11. feb. 2021 15:59

Nordmenns syn på  statusforskjeller mellom yrker er tilforlatelig likt det man finner i andre land og til andre tider, og rangeringen overlapper med lønns- og utdanningsnivå, skriver tre av forfatterne bak den ferske boka "Arbeiderklassen" i Klassekampen.