I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Maren Toft
Publisert 18. mars 2020 17:03

I en ny bok, A Sense of Inequality, forsøker sosiologen Wendy Bottero å utfordre tesen om at det er fordi ulikhet naturaliseres og tas for gitt i befolkningen at ulikhetene vedvarer over tid, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Bildet kan inneholde: motorkjøretøy, kjøretøy, bil, transportere.
Publisert 2. mars 2020 14:14

Vindkraftindustrien, slik den fremmes i dag, bringer spørsmål omkring demokrati og vekstbaserte løsninger frem i lyset, skriver masterstudent i samfunnsgeografi Henrikke Ellingsen i Dagsavisen, sammen med Susanne Normann fra Senter for utvikling og miljø.

Maren Toft
Publisert 27. jan. 2020 11:01

Selv om mange av samfunnets posisjoner krever formelle kvalifikasjoner for innpass, kan veien til store formuer med et tastetrykk gis av velstående foreldre, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Publisert 5. nov. 2019 07:52

Sidan 70-talet har deltidsarbeid endra seg frå å representere moglegheiter for kvinner som ønskte å gå ut i arbeidslivet, til å bli ei utfordring for velferdsstatens bereevne.  I dag er det eit uønskt fenomen: Alle bør jobbe heiltid, seier Anne Lise Ellingsæter.