I media

Vi har samlet noen presseklipp der ansatte ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS) har uttalt seg i media i intervju, kronikker eller gitt andre bidrag i offentlig debatt. Listen er ikke fullstendig.

Anne Lise Ellingsæter
Publisert 16. nov. 2020 08:54

Det synes å ha blitt etablert som et nytt faktum at lengre fedrekvoter fører til at mødre tar mer ulønnet permisjon. Men dette vet vi faktisk ikke. De tallene om økning i mødres ulønnede permisjon som sirkulerer i debatten, har sannsynligvis andre forklaringer enn fedrekvotens lengde, skriver Anne Lise Ellingsæter i en artikkel i Klassekampen.

Grete Brochmann
Publisert 26. okt. 2020 11:01

Eric Kaufmanns forslag til løsning på kulturkrigen gir svært lite til oss som er opptatt av samspillet mellom økonomiske, kulturelle og institusjonelle forhold, skriver Grete Brochmann i Morgenbladet, i en gjennomgang av den kanadiske demografens bok "Det hvite skiftet".

Publisert 26. okt. 2020 10:46

Har du noensinne lurt på hvordan Cayman-øyene og Jersey ble til skatteparadiser? spør  Maren Toft Morgenbladet, og skriver om hvordan historiker  Vanessa Ogles setter det i sammenheng med avkoloniseringen.

Publisert 29. sep. 2020 16:15

Danske Weekendavisen har tatt for seg overklassen i våre skandinaviske likehetssamfunn og har gitt stor plass til Maren Tofts forskning på betydningen av å ha foreldre med store formuer og toppstillinger.

Grete Brochmann
Publisert 28. sep. 2020 12:40

Nå presenteres det som en selvfølgelighet, men det er ikke lenge siden statsminister Löfven alltid nektet når sviktende integrasjon og kriminalitet ble satt i sammenheng med høy innvandring. Det henger sammen med den politiske tyngdekraften i Sverge etter århundreskiftet, skriver Grete Brochmann i en kronikk i Dagbladet.

Publisert 17. sep. 2020 15:50

En klassiker fra sosiolog Pierre Bourdieu utgis endelig på engelsk. Dens beretninger om kolonitidens vold mot algeriske bønder har ekko til nåtiden, skriver Maren Toft i Morgenbladet.

Portrait photo of Karen O'Brien
Publisert 31. aug. 2020 09:58

– Det er lett å tenke at lille jeg betyr ingenting, men vi må huske på at vi er en del av nettverk, på arbeidsplassen, i nabolaget, i en by, en region. Vi kan påvirke mer enn vi tror, sier Karen O'Brien til Klassekampen en større artikkel om klimakamp.

Portrettbilde av Laura Führer
Publisert 27. aug. 2020 09:34

Laura Führer har vært på TV2 Nyhetskanalen og kommentert drapstruslene mot to "Skal vi danse"-deltagere. Hun viser til at det er en gjenganger fra mange samfunn at rasister går ut mot blandingsekteksap eller -kjæresteforhold, eller som i dette tilfellet, en hvit kvinne som danser med en mann med mørkere hudfarge.