Fikk pris for masteroppgave om dans på Vestbredden

Sara Christophersen ble tildelt utmerkelsen for nyskapende masteroppgave under årets Vinterseminar i samfunnsgeografi.

Diplom for masterpris og portrettbilde

Etter fjorårets avlysning, var samfunnsgeografer fra hele landet samlet – digitalt – til sitt andre vinterseminar fra 10. til 12. mars. Ved seminarets avslutning ble Sara Christophersen utropt til vinner av Vinterseminarets utmerkelse for nyskapende masteroppgave i samfunnsgeografi 2021. Hun fikk utmerkelsen for oppgaven "Embodied Possibilities: A study of dance as an artistic, everyday practice in Palestine", som ble innlevert ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved universitetet i Oslo.

Temaet for årets vinterseminar var «grenser». Det er en tematikk juryen finner igjen i den prisvinnende oppgaven:
«Oppgaven utforsker hvordan dansen skaper rom for å utfolde seg og sprenge grenser i hverdagen på Vestbredden. Teksten lar leseren forstå hvordan det oppleves å ha et politisk og fysisk rom som er innskrenket på mange og konkrete måter. Samtidig viser den at bruk av kroppen i dans åpner et ubegrenset rom for utfoldelse og frihet. En levende tekst gir oss innblikk i mulighetene i dans som praksis, og det såre i kontrasten er mellom disse erfaringene og de ekstreme erfaringene med grenser i andre sammenhenger.»

Juryen trekker også fram at Sara har skrevet om et felt hun kjente godt fra før. I begrunnelsen heter det videre: «Hennes personlige, kunstneriske og politiske engasjement er tydelig i teksten. Hun skriver seg dermed inn i en fin tradisjon innenfor samfunnsgeografi-faget der studentene tar noe de er opptatt av og lager en oppgave av det. Den nyskapende empirien og analysen i denne oppgaven bidrar til at vi alle beholder et friskt blikk på faget.»

Se juryens begrunnelse i videoen fra Vinterseminaret:

Publisert 18. mars 2021 16:25 - Sist endret 18. mars 2021 16:25