Karen O’Brien utnevnt til æresdoktor ved Linköping universitet

Den internasjonalt kjente professoren i samfunnsgeografi får utmerkelsen for sitt banebrytende arbeid knyttet til klimaendringer.

Bildet kan inneholde: skjerf, ansikt, skjerf, nakke, hvitkrage-arbeider.
Foto: Susan Jackman

I redegjørelsen fra det svenske universitetet blir Karen O’Brien omtalt som «en pioner innen tverrfaglig forskning på de samfunnsmessige følgene av klimaendringer.» Videre heter det at hun «har gjort banebrytende arbeid om vår sårbarhet for klimaendringer og hvordan samfunn kan tilpasses og endres for å møte klimautfordringene.»

Linköping universitet legger også vekt på at O’Brien er en støtte og en stor kilde til inspirasjon for deres egen forskning på klimatilpasning og samfunnsendringer. I en kommentar til utnevnelsen påpeker O’Brien at det er en gjensidig opplevelse:

– Jeg har samarbeidet med forskere ved Centrum för klimatpolitisk forskning i mer enn et tiår og har blitt imponert og inspirert av arbeidet de gjør, så det er virkelig en ære å få en æresgrad fra Linköping universitet, sier hun.

Det er slett ikke første gang Karen O’Brien høster internasjonal anerkjennelse. Høyest rager nok diplomet som viser at hun var en av mottakerne av Nobels fredspris i 2007, som deltaker i FNs klimapanel. At hennes akademiske arbeid er høyt verdsatt, ble også tydeliggjort da hun kom inn på listen over verdens mest siterte forskere.

Egentlig skulle den høytidelige kreeringen av nye æresdoktorer blitt foretatt på Linköping universitet den 15. mai, som for Karen O’Brien ville betydd en noe uvanlig fødselsdagsfeiring. Nå må hun i stedet vente til høsten før seremonien forhåpentligvis kan finne sted.

Se også:  Verden med virus: Synliggjør våre verdier

Publisert 26. mai 2020 18:00 - Sist endret 26. mai 2020 18:00