Skrivebord med telefon, papirer med mere.
Publisert 19. des. 2019 15:04

Trude Lappegård får midler til et prosjekt om fertilitet og sosial ulikhet, mens seks andre forskere ved instituttet får støtte gjennom samarbeid med andre institusjoner.

portrettbilde Karen O'Brien
Publisert 22. nov. 2019 10:26

Den engasjerte samfunnsgeografen anerkjennes som en av «verdens mest innflytelsesrike forskere i det siste tiåret».

Bildet kan inneholde: begivenhet, offentlig arrangement, protest.
Publisert 14. nov. 2019 12:51

Hvordan påvirker den økende misnøyen den politiske atferden i EU?  Og hvordan gir folk fra de såkalte «stedene uten betydning» utløp for sinnet mot systemet i valglokalene?

Bildet kan inneholde: halskjede, hår.
Publisert 3. okt. 2019 13:32

Birkelund ble valgt for en treårsperiode på Akademiets medlemsmøte i september, to dager før hun holdt et av hovedinnleggene på årskonferansen til den europeiske sosiologiforeningen ECSR.

Maren Toft
Publisert 5. sep. 2019 15:28

På UiOs årsfest for 2019 ble Maren Toft tildelt Hans Majestet Kongens gullmedalje for PhD-avhandlingen "Biographies of privilege".

portrett Sigrid Jerpstad
Publisert 28. aug. 2019 14:24

Hvem mener EU har mest ansvar for at vi når FNs bærekraftsmål? spurte Sigrid Jerpstad i sin masteroppgave i sosiologi. Nå har den gitt henne Universitetet i Oslos  bærekratfspris.

Bildet kan inneholde: bygning, eiendom, eiendom, arkitektur, hjem.
Publisert 29. juli 2019 11:07

Sosiologi kommer på 42. plass på årets Shanghai-rangering, tett fulgt av flere samfunnsvitenskapelige fag ved UiO.

Inngangsportal og innfelt portrettbilde
Publisert 5. juli 2019 10:58

Med støtte fra det svenske prestisjeprogrammet Pro Futura Scientia får postdoktor Are Skeie Hermansen muligheten til å fordype seg ytterligere i forskning på etnisk ulikhet og integrasjon. Stipendet innebærer forskningsopphold i Sverige, internasjonalt og i Norge.

Bildet kan inneholde: mynt, penger, hud, hake, hode.
Publisert 20. juni 2019 15:03

Gullmedaljen tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo.

Publisert 21. mars 2019 13:57

Under seremonien i Det Norske Videnskaps-Akademis lokaler redegjorde Are Skeie Hermansen for sitt forskningsprosjekt på lønnsforskjeller og innvandring.

Are Skeie Hermansen er postdoktor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO. Foto:UiO
Publisert 25. feb. 2019 11:01

Vi gratulerer Are Skeie Hermansen som en av de første mottakerne av Young CAS Fellow. Stipendet gis til fremragende yngre forskere under 40 år.