portrettbilde Karen O'Brien
Publisert 22. nov. 2019 10:26

Den engasjerte samfunnsgeografen anerkjennes som en av «verdens mest innflytelsesrike forskere i det siste tiåret».

Bildet kan inneholde: begivenhet, offentlig arrangement, protest.
Publisert 14. nov. 2019 12:51

Hvordan påvirker den økende misnøyen den politiske atferden i EU?  Og hvordan gir folk fra de såkalte «stedene uten betydning» utløp for sinnet mot systemet i valglokalene?

Bildet kan inneholde: halskjede, hår.
Publisert 3. okt. 2019 13:32

Birkelund ble valgt for en treårsperiode på Akademiets medlemsmøte i september, to dager før hun holdt et av hovedinnleggene på årskonferansen til den europeiske sosiologiforeningen ECSR.

Maren Toft
Publisert 5. sep. 2019 15:28

På UiOs årsfest for 2019 ble Maren Toft tildelt Hans Majestet Kongens gullmedalje for PhD-avhandlingen "Biographies of privilege".

portrett Sigrid Jerpstad
Publisert 28. aug. 2019 14:24

Hvem mener EU har mest ansvar for at vi når FNs bærekraftsmål? spurte Sigrid Jerpstad i sin masteroppgave i sosiologi. Nå har den gitt henne Universitetet i Oslos  bærekratfspris.

Bildet kan inneholde: bygning, eiendom, eiendom, arkitektur, hjem.
Publisert 29. juli 2019 11:07

Sosiologi kommer på 42. plass på årets Shanghai-rangering, tett fulgt av flere samfunnsvitenskapelige fag ved UiO.

Inngangsportal og innfelt portrettbilde
Publisert 5. juli 2019 10:58

Med støtte fra det svenske prestisjeprogrammet Pro Futura Scientia får postdoktor Are Skeie Hermansen muligheten til å fordype seg ytterligere i forskning på etnisk ulikhet og integrasjon. Stipendet innebærer forskningsopphold i Sverige, internasjonalt og i Norge.

Bildet kan inneholde: mynt, penger, hud, hake, hode.
Publisert 20. juni 2019 15:03

Gullmedaljen tildeles en fremragende, yngre forsker for et vitenskapelig arbeid bedømt ved Universitetet i Oslo.

Publisert 21. mars 2019 13:57

Under seremonien i Det Norske Videnskaps-Akademis lokaler redegjorde Are Skeie Hermansen for sitt forskningsprosjekt på lønnsforskjeller og innvandring.

Are Skeie Hermansen er postdoktor ved Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi ved UiO. Foto:UiO
Publisert 25. feb. 2019 11:01

Vi gratulerer Are Skeie Hermansen som en av de første mottakerne av Young CAS Fellow. Stipendet gis til fremragende yngre forskere under 40 år.