Kvinner i byggebransjen - Hammering it Out

Velkommen til Klasse- og eliteseminaret: Kvinner i byggebransjen - Hammering it Out.

Professor Vivian Price introduserer og viser hennes prisbelønte dokumentarfilm «Hammering it Out».  

Foto: Susanne Davis, “Denise Johnson, union ironworker,” Tradeswomen Archives,  http://tradeswomenarchives.com/items/show/1.

Foto: Susanne Davis, “Denise Johnson, union ironworker,” Tradeswomen Archives,  http://tradeswomenarchives.com/items/show/1.

I filmen får vi ta del i erfaringene til kvinner i byggebransjen under byggingen av en motorvei i Los Angeles. Viktige spørsmål som tas opp omhandler blant annet diskriminering, kjønns(u)typiske karrierevalg, seksuell trakassering, forhandlinger om barnepass og ikke minst betydningen av fagorganisering.

Det blir også korte kommentarer etter filmen ved Sara Seehuus, stipendiat ved SPS, OsloMet og David Jordhus-Lier, professor i samfunnsgeografi, UiO.

Professor Vivian Price er Fulbright specialist innenfor feltet fagorganisering og har lang erfaring med deltakende aksjonsforskning og visuelle metoder. I flere tiår har hun jobbet med den amerikanske fagbevegelsen fra innsiden, som faglært elektriker og som medlemog tillitsvalgt i International Brotherhood of Electrical Workers. Price er fortsatt aktiv i «tradeswomen’s movement» og har fremmet samarbeid mellom fagbevegelsen og det akademiske utdanningsprogrammet «Labour Studie», som hun er leder for ved California State University Dominguez Hills.

Publisert 22. mai 2019 09:24 - Sist endret 22. mai 2019 09:24