English version of this page

Auberts minneforelesning 2019

Gustavus F. and Ann M. Swift Distinguished Service Professor, Andrew Abbott, fra The University of Chicago, holder årets Vilhelm Aubert minneforelesning på Universitetet i Oslo 4. juni.

Andrew Abbott

Se videopptaket av forelesningen.

I årets Aubert-forelesning tar Andrew Abbott opp debatten om fakta og verdier i klassisk sosiologisk teori. Med utgangspunkt i Kant utvikler han et alternativt argument basert på en ontologi som ser på endringer som det primære og stabilitet som det sekundære. Han knytter fakta/verdi distinksjonen til distinksjoner om fortid og fremtid og om andre og selvet. Videre utvikler han en idé om fakta og verdier som prosesser som anvendes i formingen av nåværende erfaring. Moralske regler vokser frem som universelle prinsipper for regulering av (opprettholder og/eller endrer) disse prosessene i lys av nåværende erfaring.

Andrew Abbott er Gustavus F. og Ann M. Swift Distinguished Professor ved University of Chicago. Hans forskning er innenfor profesjonssosiologi, kultursosiologi og sosialteori. Han har blant annet skrevet The System of Professions (1988), Department and Discipline (1999), Chaos of Discipline (2000), Time Matters (2001), Methods of discovery (2004), Digital paper (2014) og Processual Sociology (2016). Han har også vært redaktør for Work and Occupations (1991-1994) og American Journal of Sociology (2000-2016).

Program:

Forelesning tirsdag 4 juni kl. 13.15-15.00:

Andrew Abbott: "Facts and Values: A Processual View”

Hvor: Auditorium 1 i Eilert Sundts Hus, Universitetet i Oslo, Blindern.

Seminar onsdag 5 juni kl. 10.00-12.00:

Andrew Abbott: " Pervasions: The Large Impact of Small Things”

Hvor: Institutt for samfunnsforskning, Munthesgt 31

NB! Seminaret onsdag 5 juni krever påmelding. For mer info se lenke til seminaret ved ISF under.

Vilhelm Auberts Memorial Lecture er et felles arrangement mellom Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi (ISS), UiO og Institutt for samfunnsforskning- der fremragende internasjonale akademikere inviteres til Oslo for foredrag og debatt.

Les mer om ISFs seminar her.

Velkommen!

Publisert 7. mai 2019 11:19 - Sist endret 21. juni 2019 13:41