Crises and Keywords in Capitalism and the Social Sciences

Hvordan ser fremtiden for samfunnsvitenskapen ut? Og hvordan kan samfunnsvitenskapen brukes for å forstå markedsøkonomiske kriser? Den verdensledende sosialteoretikeren, kritiske psykologen og psykoanalytikeren Ian Parker gjester Instituttet for å diskutere kriser i kapitalismen og samfunnsvitenskapen.

demostrasjon

Han presenterer samtidig den siste boken sin, som tar for seg alt fra nyliberalisme, Nord Korea, akademias fremtid og Slavoj Žižek. Parker er professor ved University of Leicester og leder for Discourse Unit, et senter for kvalitativ forskning, ved University of Manchester. Han har forfattet flere titalls bøker og flere hundre artikler, med hele 20 000 siteringer på Google Scholar.

Parker foreleser i én time, etterfulgt av en kort kommentar ved Victor Lund Shammas (Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi), før vi åpner for spørsmål fra salen.

Parker har skrevet bøker som Revolution in Psychology: Alienation to Emancipation, Handbook of Critical Psychology, og Psychology After the Crisis: Scientific Paradigms and Political Debate. En rekke av Parkers artikler er samlet i seks bind i Routledge-bokserien ‘Psychology After Critique’. Parker er medredaktør for bokserien ‘Concepts for Critical Psychology’ (Routledge), og han er sjefsredaktør for tidsskriftet Annual Review of Critical Psychology. I tillegg er Parker også utdannet psykoanalytiker.

Parker er også medlem av Centre for Freudian Analysis and Research, London Society of the New Lacanian og School og president for College of Psychoanalysts UK.

Kontaktperson: Victor Lund Shammas

Publisert 16. nov. 2017 14:12 - Sist endret 26. okt. 2018 11:45