Innkalling til møte i Programrådet for ph.d.-programmet 28. september 2022

Møtet finner sted på i Fakultetsstyrerommet kl. 12:15-14:00.

Merknader til innkallingen.
Godkjenning av dagsorden.
Saker til eventuelt.
 

Korte orienteringer fra forskningsdekanen

  • Bilateralt møte med prorektor Åse Gornitzka
  • Ida Bellizia og Ingebjørg Hovde orienterer om opptak
  • Periodisk programevaluering (status)

Saker

Orienteringssaker

1. Felles rutiner for å sikre nødvendige godkjenninger og vurderinger i forbindelse med ph.d.-prosjekter

Vedtaket fattet i programrådsmøtet 28. april 2022 er implementert av fakultetet. De administrativt ansatte på enhetene ble på møte 25. august informert om hva de skal følge opp, epostbestilling ble sendt 30. august. 

Vedlegg: 
1. E-post med informasjon til enhetene
2. Vedlegg til e-posten; Rutiner for å sikre nødvendige godkjenninger og vurderinger i forbindelse med ph.d.-prosjekter

2. Nedleggelse av fakultetets Social Sciences Special Syllabus (SV9111, SV9112, SV9113, SV9114, SV9115, SV9116)

Spesialpensum, også kalt lesekurs, var emner som enhetene selv fylte med faglig relevant innhold for ph.d.-kandidaten. Emnene var til bruk for kandidater som fikk problemer med fremdrift og avlyste emner grunnet Corona. Nå legges emnene ned.

3. Tilbake til 10 arbeidsdager til prøveforelesning

Grunnet den ekstraordinære situasjonen i forbindelse med pandemien har SV-fakultetet praktisert forlenget periode fra kandidaten får kunngjort tittel på sin prøveforelesning til prøveforelesningen avholdes

Fakultetet gikk fra 1. september 2022 tilbake til ordinært regelverk. Ved disputaser som planlegges etter 1. september, kunngjøres tittel på prøveforelesning for ph.d.-kandidaten 10 arbeidsdager før denne prøveforelesningen, i henhold til ph.d.-forskriften § 18.1. Dette gjelder enten disputasen er fysisk eller hybrid, og enten prøveforelesningen planlegges samme dag som disputas eller dagen før. 

Diskusjonssaker

4.  Tidsperiode fra man får opptak til man får ta fellesdelen

I forbindelse med diskusjon av fremdriftsrapportene i programrådsmøtet 28. april ble det besluttet å gjennomføre en pilot hvor eksternfinansierte ph.d.-kandidater som har søkt opptak til programmet kan meldes opp til enkelte emner i fellesdelen før opptak er fullført. 

Hvordan har dette fungert på enhetene?

Vedlegg: 
Rutinebeskrivelse for hospitantsøknad til fakultetets fellesdel

 

5. Plassbegresninger på fakultetets fellesdel

Vi har høyere opptakstall enn tidligere. Som et resultat av dette blir gruppene i fakultetets fellesdel for store. Emnene er ikke dimensjonert for så store grupper. For høsten 2022 har vi forsøkt å løse det ved å bruke større rom, og likevel ble SV9106 Research Communication og SV9107 International Publishing helt fulle.
I SV9106 Research Communication er intervjutrening lagt over to dager, i stedet for en dag som tidligere. Høsten 2022 har flere ph.d.-kandidater ikke fått på plass på SV9106 Research Communication og SV9107 International Publishing.

Dette er problematisk for fakultets fellesdel er obligatorisk for våre ph.d.-kandidater.

Hvordan kan vi løse dette? 

6. Forslag til endringer i programbeskrivelsen 

Saken trekkes

7. Evt

Stipendiat-representant Solveig Bjørkholt har meldt inn følgende sak, som vi tar under eventuelt  «I punktene om fellesdelen kunne det også vært en ide å drøfte det å legge fellesdelen utenfor normal undervisning. Mange PhD-er sliter med å få passet inn emner fra fellesdelen fordi de må undervise, og man må jo ha et visst oppmøte (typisk 75%) for å få godkjent. Kunne det gått an å ha fellesdelen på tidspunkter som har mindre sjanse for å kollidere, f. eks. senere på dagen, eller i måneder der det ikke er så mye undervisning, som i januar?»

 

 

Tore Nilssen
leder av Programrådet                                             Ingebjørg Hovde
                                                                                sekretær for Programrådet

Publisert 21. sep. 2022 11:46 - Sist endret 27. sep. 2022 10:22