2017 - Side 3

Foto av Kalle Moene

De kommer i egne jetfly for å fortelle oss at ulikheten i verden er litt for stor, skriver Kalle Moene i DN, lørdag 21. januar.

Foto av Ragnar Torvik

Jeg er ikke veldig begeistret. Trump er valgt på en retorikk som er splittende. Det er ikke det verden trenger, sier Ragnar Torvik, sitert i Adresseavisen, fredag 20. januar.

Mari Rege

Karakter på orden og oppførsel kan bidra til at vurderingen brukes som et negativt virkemiddel i stedet for et virkemiddel som skal støtte elevenes sosiale og emosjonelle utvikling, sier Mari Rege, sitert i Aftenposten, torsdag 19. januar.

Kalle Moene

Det er en voldsom etterspørsel etter å rangere land på ulike felt, men slike lister er ingen fasit på for eksempel hvilket land som er best å leve i, sier Kalle Moene, sitert i Vårt Land, torsdag 19. januar.

Katinka Holtsmark

Svar på debattinnlegg om undervisning i samfunnsøkonomi ved UiO fra Katinka Holtsmark i Klassekampen, torsdag 19. januar.

Sara Cools

Hva er «jobless growth»? Sara Cools svarer i spalten "Spør økonomen" i Klassekampen, torsdag 19. januar.

Simen Markussen

Borgerlønn kan være god fordelingspolitikk, men blir neppe noe å leve av, skriver Simen Markussen i DN, fredag 13. januar.

Katinka Holtsmark

Svar på debattinnlegg om modeller i undervisningen i samfunnsøkonomi ved UiO fra Katinka Holtsmark i Klassekampen, fredag 13. januar.

Karine Nyborg

Frederic Hauge vil ha slutt på subsidier til olje- og gassvirksomhet. Det er vi enige i. Men flere av forslagene hans om endret petroleumsbeskatning (Klassekampen 10. januar) bommer på målet - og forslaget om redusert skattesats treffer galt mål, skriver Diderik Lund og Karine Nyborg i Klassekampen, torsdag 12. januar.

Kalle Moene

Men jeg syns vi skal slutte å si at økonomene taler med én stemme. Det er ulike stemmer, med litt ulike oppfatninger, og det gjør at vi ikke er så dumme som vi ellers hadde blitt, sier Kalle Moene, sitert i Adresseavisen, onsdag 11. januar.

Steinar Holden

Pengepolitikken har fungert godt, men det er fortsatt rom for forbedringer. Vi kan lære av amerikanerne, skriver Steinar Holden i DN, torsdag 5. januar.