Industrieventyr for de mange og for de få

Klassekampen: Samfunnsøkonomer støtter regjeringens nye oljeskatt: Endringer i oljeskatten blir udramatisk for bransjen.

Oljeplattform
Foto: Clyde Thomas/Unsplash

Diderik Lund og Karen Helene Ulltveit-Moe er intervjuet av Klassekampen om endringer i skattesystemet for oljebransjen. Intervjuet ble publisert i Klassekampen 2. september.

Foto av Karen Helene Ulltveit-Moe
Karen Helene Ulltveit-Moe
Foto: UiO
Foto av Diderik lund
Diderik Lund
Foto: UiO

Samfunnsøkonom Diderik Lund påpeker at man ikke vil se store endringer før om flere år. Dette fordi regjeringen ikke gjør noe med petroleumsskatteregimet som Stortinget vedtok i fjor, der oljeselskapene fikk bedre skatteordninger for å dempe effekten av pandemien.

- Vi vil ikke se full effekt av dette før om åtte, ni år. Det aller meste av investeringene det neste tiåret vil fortsatt være kraftig subsidiert, sier Lund.

Lund får støtte av Karen Helene Ulltveit-Moe.

- Dette vil bidra til at det er de prosjektene som er samfunnsøkonomiske lønnsomme som realiseres, og ikke andre prosjekter. Det er ønskelig fra et samfunnsperspektiv, sier Ulltveit-Moe.

Les hele saken på klassekampen.no.

Publisert 6. sep. 2021 09:12 - Sist endret 7. okt. 2021 12:14