Ulikheten øker, men ikke slik Arbeiderpartiet sa

Faktisk.no: Arbeiderpartiet hevdet at de aller fleste husholdninger kunne vært én million kroner rikere uten Høyre i regjering de siste sju årene. Men regnestykket var feil.

Stortinget
Foto: Foto fra Wikimedia Commons

Kristoffer Berg er intervjuet om økonomiske forskjeller i Norge. Intervjuet ble publisert på faktisk.no 11. juni.

Fra Faktisk.no: I mai kunne Klassekampen viderebringe et oppsiktsvekkende regnestykke. Avisen skrev at vi alle kunne vært én million kroner rikere i løpet av Erna Solbergs (H) regjeringstid. Kilden for påstanden var Arbeiderpartiet. Deres tallknusere hadde nemlig gjort et «tankeeksperiment», skrev Klassekampen.

Faktisk.no har fått oversendt regnestykket fra Klassekampen, og har fått Kristoffer Berg til å se nærmere på det. Han er samfunnsøkonom og doktorgradsstipendiat ved Universitet i Oslo, og jobber med offentlig økonomi og skatt. De summerer økningen over alle årene. Dette ville gitt mening for inntekt (flow), men ikke for formue (stock), forklarer Berg.

Les hele saken på faktisk.no.

Publisert 14. juni 2021 16:00 - Sist endret 14. juni 2021 16:00