– Kan ikke skille demonstrasjonene fra større økonomiske krefter

En ny rapport fra Economic Policy Institute (EPI) viser hvordan ulikheter i det amerikanske samfunnet slår ut under koronapandemien. ­Arbeidsledighetsraten blant svarte arbeidere er 2,5 prosent høyere enn blant hvite. Blant svarte menn utgjør avstanden hele 6,8 prosent.

Protest
Foto: Vince Fleming/Unsplash

Kjetil Storesletten er intervjet om økonomisk ulikhet i USA. Intervjuet ble publisert på VL.no 10. juni.

Professor Steinar Holden
Kjetil Storesletten
Foto: UiO

Kjetil Storesletten, økonomi­professor ved Universitetet i Oslo, mener det er vanskelig å skille­ dagens demonstrasjoner fra større økonomiske krefter.

Som med alle store demonstrasjoner, er det ofte slik at du samler opp frustrasjon over lengre tid. Dette er folk som har opplevd hundrevis av år med diskriminering, sier Storesletten­ som har forsket på ulikhet i det amerikanske samfunnet.

Les hele intervjuet i Vårt land.

Emneord: Krisens økonomi
Publisert 11. juni 2020 13:00 - Sist endret 7. juli 2020 13:05