Aktuelle saker

baard harstad ute i skogen
Publisert 26. apr. 2022 12:00

Bård Harstad, som er professor ved Økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo, mottar sin tredje tildeling fra EUs forskningsråd (ERC). Med midlene skal han blant annet studere hvordan internasjonale avtaler og politikk kan utnytte («exploit») de politiske kreftene som ofte står i veien for god politikk.

Bildet kan inneholde: person, panne, ansikt, nese, kinn.
Publisert 10. jan. 2022 13:31

Manudeep Bhuller ved Økonomisk institutt og Lotte Thomsen ved Psykologisk institutt skal koordinere hvert sitt store forskningsprosjekt om økonomi og psykologi  med støtte fra Det europeiske forskningsrådet ERC.  Forskere ved UiO får fem av ni ERC-prosjekter i Norge.

Publisert 22. sep. 2021 09:23

Arbeidet med samfunnsviktige utredninger utfører Steinar Holden med kjølig intellekt. Men når han forteller hvordan pandemien har hindret det første møte med barnebarnet, blir øyet vått.

Bildet kan inneholde: skjerf, ansikt, smil, briller, øye.
Publisert 4. mai 2021 16:53

- Det er hyggelig å få prisen og ekstra hyggelig at den bidrar til oppmerksomheten rundt samfunnsvitenskapenes viktige rolle når det gjelder innovasjon.  Innovasjon handler om langt mer enn "ting", sier professor ved Økonomisk institutt Karen Helene Ulltveit-Moe.

Bilde av Katinka Holtsmark
Publisert 18. mai 2020 09:45

- Vi må sørge for at analysene og konklusjonene utvalget kommer med er konkrete nok til at de gir et godt beslutningsgrunnlag, sier Katinka Holtsmark, som er postdoktor ved Økonomisk institutt. I selskap med blant annet Rune Bjerke og Øystein Dørum er hun valgt ut til å gi regjeringen økonomiske råd, som kan bøte på konsekvensene av koronapandemien i Norge.

Professor Steinar Holden foran murveggen utenfor SV-bygget
Publisert 21. apr. 2020 15:37

- Koronapandemien er helt klart mer dramatisk enn alt annet vi har opplevd som samfunn etter andre verdenskrig. Finanskrisen rammet deler av økonomien, men denne pandemien rammer hele samfunnet på en langt mer inngripende måte, sier økonomiprofessor Steinar Holden.