Schweigaardforelesningen 2022

Nejra Macic, sjeføkonom i Prognosesenteret, skal holde årets Schweigaardforelesning for våre samfunnsøkonomistudenter.

Bildet kan inneholde: person, ansikt, hår, ledd, smil.

Forelesningen har tittelen "Boligmarkedet fra mikro til makro".

Etter to lange år med pandemi er Schweigaardforelesningen endelig tilbake. Økonomisk Institutt ønsker hjertelig velkommen, arrangementet er åpent for alle.

Om Schweigaardforelesningen

Schweigaardforelesningen har en lang tradisjon ved Økonomisk institutt. Hensikten med forelesningen er å inspirere våre studenter ved å invitere en tidligere student til å snakke om et tema tilknyttet sitt arbeid. Vedkommende deler også noen ord om hvordan man har benyttet de kunnskapene man har ervervet gjennom studiene i karrieren.

Forelesningen er oppkalt etter professor og stortingsrepresentant Anton Martin Schweigaard fordi han kombinerte fag og praktisk virke på en eksemplarisk måte. På listen over tidligere foredragsholdere er blant annet Kåre Willoch, Jens Stoltenberg,  Svein Gjedrem, Øystein Olsen, Rune Bjerke, Marianne Andreassen, Øystein Dørum, Amund Holmsen, Ida Wolden Bache, Geir Axelsen og Kari Due-Andresen.

Økonomisk institutt

Emneord: Schweigaardforelesning, Samfunnsøkonomi